Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Breaking News. Liviu Dragnea NU scapă de condamnare în dosarul DGASPC. Judecătorii au dat verdictul final
WhatsApp
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat, luni, asupra contestaţiei în anulare a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. EL ceruse anularea condamnării sale de trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Decizia instanţei este definitivă.
Liviu Dragnea

ÎCCJ a anunţat, luni, că a respins, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de Liviu Dragnea, împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019 pronunţată de Completul de 5 Judecători ai ÎCCJ, în dosarul nr. 2401/1/2018. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stablit și ca Dragnea să achite suma de 200 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia magistraţilor este definitivă.

Amintim că fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în data de 27 mai 2019, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

El a ispășit doar 2 ani din această pedeapsă, fiind liberat condiţionat pe data de 15 iulie 2021.

Această acțiune era o ultimă cale extraordinară de atac prin care Liviu Dragnea a încercat să scape de condamnarea de 3 ani și 6 luni din dosarul DGASPC.

„Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestator, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 decembrie 2022”, se arată în decizia pe s curt a instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel