„Prim-ministrul nu se îndoieşte că în ţară continuă să existe discriminare şi rasism, dar nu ar fi de acord că avem o ţară rasistă. Am făcut progrese foarte importante în legătură cu aceste aspecte, dar mai rămân multe de făcut”, a declarat presei purtătorul de cuvânt.
Premierul „este absolut angajat să continue eforturile de eradicare a rasismului şi discriminării”, a menţionat acesta.
Sâmbătă, mii de oameni s-au adunat în centrul Londrei pentru a-şi exprima furia împotriva brutalităţii poliţiei după uciderea americanului de culoare George Floyd în Minneapolis, iar protestatarii britanici au avut scurte confruntări cu poliţia londoneză. În seara zilei, poliţia a anunţat că au fost arestate 14 persoane, iar duminică şefa poliţiei londoneze Cressida Dick a declarat că 14 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în atacurile "şocante şi complet inacceptabile" produse sâmbătă în timpul protestelor anti-rasism din capitală.
Duminică, în Anglia, la Bristol (sud-vest), participanţii la un protest au dărâmat şi aruncat în apă o statuie a unui cunoscut negustor de sclavi de acum trei secole, Edward Colston, iar la Londra mii de protestatari s-au strâns în faţa Ambasadei SUA pentru a condamna brutalitatea poliţiei. Unii protestatari purtau măşti anti-COVID-19 cu sloganul "Rasismul este un virus".
Potrivit BBC, alţi opt ofiţeri au fost răniţi în protestele de duminică de la Londra şi alte 12 persoane au fost reţinute.
Boris Johnson a transmis pe Twitter că "oamenii au dreptul să protesteze paşnic, respectând distanţarea socială, dar nu au dreptul să atace poliţia", aceasta fiind deja "banditism" şi "o trădare a cauzei".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News