Bomboane de marțipan făcute în casă. Dacă ești fan marțipan, află că acesta poate fi făcut foarte ușor și în casă. În această rețetă, marțipanul folosit pentru modelarea bomboanelor nu conține ou, deci acest desert poate fi preparat și în perioadele de post.
Pentru marțipan:
- 250 g făină de migdale
- 200 g zahăr pudră
- 4 linguri de apă
- 2-3 picături esență de migdale
Pentru decor:
- 130 g ciocolată amăruie
- 50 g ciocolată albă
Pasul 1 este pregătirea marțipanului. Se pune făina de migdale într-un bol. Separat, amestecăm zahărul pudră cu apa și esența de migdale, până când se topește.
Se unesc cele două ingrediente și se frământă ușor până se omogenizează. Voila! Așa se obține marțipanul. Acesta poate fi pregătit și înainte cu 2-3 zile și păstrat la frigider, înfășurat în folie alimentară.
Aluatul se împarte în două părți și se întind cu un sucitor. Se taie în fâșii egale, apoi în dreptunghiuri, sub formă de bomboane.
Fiecare bomboană astfel obținută se scufundă în ciocolată amăruie topită, apoi se așează pe un grătar. În funcție de preferințe, se pot decora cu ciocolată albă.
Dacă ți-a plăcut această rețetă de bomboane de marțipan de casă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Plăcinte ardelenești cu varză (vărzari).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News