Ingrediente
1 plic fulgi de cartofi piure
50 de grame de măsline negre fără sâmburi
2 ouă
50 de grame de măsline verzi fără sâmburi
Arpagic
1 cutie de conserve de ton în ulei
6 hamsii în ulei
Sos tartar
6 ridichi
20 de grame de capere
Sare
Pasul 1
Se dizolvă fulgii de cartofi în apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, astfel încât să fie un piure gros și omogen. Lasă-l să se răcească.
Tocăm hamsiile și măslinele. Amestecă-le cu tonul scurs.
Pasul 2
Tăiați o bucată de hârtie de copt și puneți în centru 1 lingură mare de piure. Întindeți-l în formă de cerc și puneți 1 linguriță de umplutură în centru. Luați cele patru capete ale hârtiei și legați-le împreună. Repetați operația până când ingredientele sunt epuizate și puneți-le la frigider.
Pasul 3
Fierbeți ouăle în apă cu sare timp de 10 minute, răciți-le, curătați-le și răzuiți-le. Scoateți hârtia de pe bile și serviți cu sosul, oul, caperele, ridichile spălate și feliate și arpagicul tocat.
Truc
Dacă doriți să le faceți prăjite, treceți-le în făină, ou și pesmet și prăjiți-le în ulei.
Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News