Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bogdan Aurescu: „Românii nu trebuie să fie cuprinşi de teamă. România se află în acest moment sub umbrela de securitate a NATO”
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că românii „nu trebuie să fie cuprinşi de teamă” din cauza situaţiei tensionate din Ucraina, el arătând că România are, din partea NATO, garanţii de securitate „extrem de puternice”.

„Românii nu trebuie să fie cuprinşi de teamă. România se află în acest moment sub umbrela de securitate a Alianţei Nord-Atlantice, avem cele mai largi garanţii de securitate din toată istoria noastră. Nu există niciun motiv pentru ca cineva să se teamă că vom fi atraşi într-un conflict, pentru că NATO ne protejează”, a declarat Bogdan Aurescu, miercuri seară, la Digi 24.

El a menţionat că garanţiile de securitate presupun „tot felul de mecanisme şi planuri care sunt pregătite pentru orice fel de eventualitate”, subliniind însă că NATO nu este o alianţă ofensivă şi nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni.

Ministrul de Externe a precizat că prezenţa trupelor NATO în ţările membre, inclusiv România, nu este negociabilă cu niciun terţ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel