Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Bogații lumii cer să fie taxați mai mult pentru a ajuta la revenirea după criza coronavirusului
Un grup al celor mai bogați oameni din lume cer guvernelor să dispună majorarea taxelor asupra marilor averi pentru a ajuta astfel la revenirea economică după criza coronavirusului.
Foto ILUSTRATIV

Este vorba despre un grup de 83 de miliardari, printre care se numără co-fondatorul mărcii de înghețată ”Ben and Jerry”, Jerry Greenfield, și moștenitoarea imperiului Disney, Abigail Disney.

Aceștia cer ”guvernelor noastre să crească taxele celor ca noi. Imediat. Substanțial. Permanent”.

„În timp ce Covid-19 lovește întreaga lume, milionari ca noi au un rol esențial pentru a ajuta la vindecarea umanității”, spun semnatarii unei scrisori obținute de The Guardian.

„Nu, nu noi suntem cei care au grijă de cei bolnavi aflați la terapie intensivă. Nu noi suntem cei care conduc salvările care aduc bolnavii la spitale. Nu noi suntem cei care aprovizionează magazinele sau livrează mâncare din ușă în ușă. Dar noi avem bani, mulți bani. Bani de care este o nevoie disperată în anii care vor veni, pe măsură ce lumea va începe să se recupereze după această criză”, se arată în scrisoare.

 

Demersul lor vine înainte de reuniunea miniștrilor de finanțe în format G20

 

Semnatarii mai avertizează asupra faptului că impactul economic al crizei de coronavirus se va face simțit decenii de acum încolo și ar putea împinge jumătate de miliard de oameni în sărăcie.

Printre semnatarii scrisorii se mai numără Stephen Tindall, fondatorul Warehouse Group și al doilea cel mai bogat om din Noua Zeelandă cu o avere estimată la 475m dolari, scenaristul și regizorul britanic Richard Curtis, irlandezul John O’Farrell, care a câștigat milioane investind în companiile tech din Silicon Valley.

Demersul lor vine înainte de reuniunea miniștrilor de finanțe în format G20 din acest weekend, transmite Știrile PRO TV.

 

[citeste si]


Crossuri parteneri
DCMedical.ro
7 aug 2020, 09:35
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
7 aug 2020, 22:30
DCMedical.ro
7 aug 2020, 09:35
DCBusiness.ro
7 aug 2020, 23:13
DefenseRomania.ro
7 aug 2020, 14:38
DCBusiness.ro
7 aug 2020, 23:13
DefenseRomania.ro
7 aug 2020, 14:38
DCNews.ro
7 aug 2020, 22:30
DCMedical.ro
7 aug 2020, 09:35