Este sezonul dovleceilor, pe care îi putem folosi la prepararea multor bucate. Pentru masa de dimineață sunt recomandate blinî gustoase și pufoase. Iată cum se prepară această gustare delicată.
Citește și Gogoși pufoase de casă, cea mai bună rețetă. Distracție pe cinste la frământarea lor
Ingrediente:
1 dovlecel mijlociu,
2 ouă,
1 pahar ( 200 ml.) smântână ( 20% grăsime),
200 g. făină,
0,5 linguriță sare,
1 linguriță zahăr,
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu.
Dacă ți-a plcut rețeta de Blinî din dovlecei, s-ar putea să îți placă și cea de Clătite cu piure de cartofi: Gustarea ideală, sățioasă și foarte ieftină. „Reciclează“ inteligent resturile de mâncare
Primul pas pe care-l vom face, este să răzuim dovlecelul pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se storc de zeamă.
Umplem un pahar de 200 ml. cu dovlecelul trecut prin răzătoare.
Folosiți același pahar pentru măsurarea și celorlalte ingrediente.
Punem dovlecelul într-un vas. Adăugăm aici ouăle. Amestecăm.
Tot în acel pahar turnăm smântâna. O punem în compoziție.
S-ar putea sa îți placă și: Flori de salcâm în aluat de clătite: Desertul românesc original, cu parfum de mai
Punem treptat făina cu sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu.
Lăsăm amestecul 10 minute ca bicarbonatul să acționeze.
Aluatul pentru blinî este gata.
Blinî se prăjesc în tigaia încinsă, cu puțin ulei, la foc mediu cu capac pe ambele părți.
Sunt delicioase dacă le servită alături de un pahar de iaurt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News