Dacă ai musafiri și nu știi ce să mai pui pe masă, îti venim în ajutor cu o rețetă extrem de simplă și rapidă de biscuiți de casă, denumiți biscuiți frollini. Biscuiții de casă amintesc de mediul rural, de acele arome și gusturi de altădată, când bunicile se băgau în bucătărie și, înarmate cu făină și un sucitor, creau biscuiți pentru micul dejun pentru întreaga familie.
Biscuiții frollini se prepară în doar câteva minute: amestecăm untul cu zahărul și apoi adăugăm încet toate celelalte ingrediente. Acestea pot fi aromatizate cu lichiorul preferat, coajă de lămâie, vanilie sau scorțișoară.
Cei care au poftă de dulce pot adăuga în aluat și chipsuri de ciocolată neagră sau stafide.
Vezi și: Cheesecake cu fructe, fără coacere. Un desert proaspăt și colorat, foarte simplu de făcut
- 200 g făină
- 20 g amidon
- 1 ou
- 80 g zahăr pudră
- 150 g unt moale
- 1 lingură de praf de copt
- 1 lingură de lichior (după gust) sau coaja de la o jumătate de lămâie
Începeți prin a bate untul cu zahărul și oul întreg. Când am ajuns la consistența dorită, adăugăm restul ingredientelor: praful de copt, amidonul și făina cernută și lingura de lichior.
Amestecați bine pentru a amesteca toate ingredientele. Luați câteva bucăți de aluat și le așezați în forma dorită.
Preîncălziți cuptorul la 170° și, odată încins, coaceți biscuiții timp de 20/25 de minute.
Acești biscuiți frollini de casă trebuie lăsați să se răcească complet înainte de a fi serviți.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut acestă rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de minitarte cu fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News