Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
BioNTech, Europa va obține imunitatea de turmă în iulie sau august
WhatsApp

Dr. Ugur Sahin, CEO-ul BioNTech, dezvoltatorul vaccinului Pfiezer care se administrează în două doze, a declarat, într-o întâlnire virtuala cu presa și cu corespondenții străini acreditați în Germania, că va fi nevoie și de a treia doză și că cel mai probabil va fi nevoie de vaccinare la fiecare an sau la fiecare 18 luni, ca și în cazul gripei sezoniere.

Dr. Sahin estimează că Europa va obține imunitatea turmei, pe care comunitatea științifică o plasează cel puțin 70%, în iulie sau cel târziu în august. Expertul german a adăugat că această imunitate a turmei nu include copiii, deoarece până acum vaccinul a fost aprobat doar pentru cei cu vârsta peste 16 ani, dar că există un studiu clinic în desfășurare pe copiii. Săptămânalului Der Spiegel a precizat că vaccinul BioNTech va fi disponibil pentru toți copiii cu vârsta peste șase luni începând din toamnă. BioNTech a mai precizat că în câteva săptămâni va fi posibil ca vaccinul să se poată administreze minorilor cu vârsta de doisprezece ani și că, în continuare, cercetarea pentru acestă categorie a populației rămâne o prioritate pentru laborator.

Dr. Ugur Sahin, în vârstă de 55 de ani, împreună cu soția sa, Özlem Türeci, în vârstă de 53 de ani, au fondat, în 2008, la Mainz, împreună cu oncologul austriac Christopher Huber compania BioNTech, unde Sahin este CEO, iar Türeci este director medical.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel