Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bill Gates și coronavirusul: „Atunci se va sfârși pandemia“
WhatsApp
În ciuda optimismului general în vaccinul COVID-19, Bill Gates avertizează că pandemia coronavirusului nu este nici măcar aproape de sfârşit.
Bill Gates și Melinda Gate divorțează

Imediat după ce a anunțat că Fundația sa, Fundația Bill & Melissa, își va crește - nu numai din punct de vedere economic - angajamentul de a învinge pandemia care paralizează lumea, Bill Gates a lansat câteva previziuni pentru viitorul apropiat.

Gates este impresionat de progresul medicine în privinţa coronavirusului. „Această activitate de vaccinare este fenomenală", a spus Gates săptămâna trecută la Festivalul FinTech din Singapore. „Ştii, am lucrat cu aceste companii farmaceutice, au făcut tot ce le stătea în putinţă. Slavă Domnului, acele vaccinuri vor pune capăt acestei pandemii".

Gates a menţionat că ar putea exista şase vaccinuri COVID-19 gata până în primăvara anului 2021 şi se aşteaptă ca acestea să fie aprobate până în vara anului 2021. Două lumi diferite sunt evidențiate de Gates, cea bogată și toate celelalte țări: „Până în vara anului 2021, ţările bogate vor avea o acoperire a vaccinării populaţiei mai mare decât în alte ţări. Deci, ţările bogate vor reveni în mare parte la normal“, a nuanțat fondatorul Microsoft.

Bill Gates despre momentul când scăpăm de coronavirus



Potrivit lui Bill Gates, pentru a ieși din coșmarul Coronavirus - pentru a ieși cu adevărat din el - și, prin urmare, pentru a putea începe să ducem din nou o viață „normală”, ar trebui să așteptăm încă cel puțin un an. Gates vorbește despre prima jumătate a anului 2022, astfel încât întreaga lume să poată scăpa cu adevărat de virus: „Cred că toate vaccinurile [n.r. în studiu astăzi] vor fi aprobate până în vara anului 2021. Problema va fi mai mult logistică, în transportul vaccinurilor“, consideră el. 

„Chiar trebuie să scăpăm de acest virus, aproape peste tot. Am văzut cum țările care au făcut o treabă excelentă - precum Australia, Singapore, Hong Kong sau Coreea de Sud - riscă întotdeauna să fie reinfectate“, afirmă Gates pentru Hindustan Times. „Deci, au fost nevoiţi să restricţioneze turismul şi alte călătorii, dar până în vară, acest lucru va începe să se deschidă“ a afirmat el, spunând că restricţiile provocate de pandemie vor ruina pe scară largă barurile şi restaurantele: „Barurile şi restaurantele vor fi închise pe măsură ce vom intra în acest val“, a afirat Gates.

Și, prin urmare, această normalitate nu va fi posibilă, potrivit fondatorului Bill Gates, dacă nu așteaptă alte câteva luni, necesare pentru ca vaccinul să ajungă cu adevărat în întreaga lume: „La un moment dat, în prima jumătate a anului 2022, cred că putem spune că ne-am întors la normal“, afirmă Bill Gates.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel