32 de biscuiți Oreo (300g)
300g cremă de brânză, tip Philadelphia
400g de ciocolată albă, neagră, cu lapte, alegerea ta
Zdrobim biscuiții, cu crema inclusă. Cu mâinile le rupem puțin și le punem într-o mașină de tocat, blender, robot de bucătărie sau orice alt instrument pe care îl aveți acasă pentru a măcina mâncarea. Măcinăm până când obținem un fel de grâu foarte fin.
Punem fursecul într-un castron mare și adăugăm brânza de tip Philadelphia. Amestecați bine ambele ingrediente cu o lingură sau o furculiță.
Facem bile mici cu aluatul. Aproximativ o lingură în dimensiune. Nu trebuie să fie prea mari pentru că după aceea trebuie să le scăldați în ciocolată și vor mai crește puțin.
Pe măsură ce terminăm bilele, le așezăm pe o tavă, cu hârtie de copt, astfel încât bilele să nu se lipească.
Odată formate toate bilele, punem tava împreună cu bilele oreo în congelator și o lăsăm acolo aproximativ o oră.
După un timp, topim ciocolata la bain marie, sau la cuptorul cu microunde și scaldăm bine bilele oreo în ea, una câte una. Faceți acest pas repede, altfel bilele se vor topi în ciocolata fierbinte.
Odată ce fiecare bilă este scăldată, o punem înapoi pe hârtia de copt și după ce am terminat cu toate, le punem la frigider încă vreo 3 ore, înainte să le mâncăm.
Vor fi niște bile oreo care sunt crocante la exterior, datorită ciocolatei, și foarte pufoase și gustoase la interior. Trebuie să le încerci!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News