Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bilanțul discuțiilor între Iohannis, Ciucă și Cîțu: Guvern minoritar PNL-UDMR. PSD nu va susține noul Executiv (SURSE)
WhatsApp
Ședința președintelui Klaus Iohannis, care a avut loc joi seară, la Vila Lac, s-ar fi încheiat cu concluzia că se va încerca, în continuare, impunerea unui guvern minoritar  PNL-UDMR, condus de generalul Nicolae Ciucă, potrivit surselor citate de Realitatea Plus. 
Consultări la Cotrocen. Preşedintele Iohannis discută cu delegaţia UDMR

Înainte de întrevederea cu șeful statului, liderii PNL au discutat și cu liderii UDMR și au finalizat programul de guvernare.

Ședința a avut loc în condițiile în care PNL nu a reușit încă să găsească o soluție de a obține sprijin pentru noua formulă de guvern, condus de Nicolae Ciucă. 

Conducerea PNL urmează să se reunească  vineri, la ora 11.00, în ședința Biroului Executiv pentru a discuta lista de miniștri cu care premierul desemnat va merge sâmbătă în Parlament, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Totodată, alte surse susțin că PSD nu va susține acest guvern, așa cum se vehicula, și cer să intre la guvernare cu miniștri

Ciucă va merge în Parlament cu lista de miniștri și programul de guvernare până la finalul săptămânii și liberalii ar vrea să amâne votul pentru o săptămână pentru a avea timp de noi negocieri cu PSD și USR. PNL speră că unul din cele două partide va ceda și va accepta să susțină un guvern minoritar până la primăvară, cu acceptarea de către liberali a unor condiții.

Dacian Cioloș aștepta un semn de la PNL

 

De cealaltă parte, președintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a afirmat că a tot așteptat un semn din partea celor de la PNL pentru refacerea coaliției, dar în momentul de față, nevenind niciun fel de răspuns în acest sens, el consideră că este puțin probabil ca în următoarele două zile să se poată negocia un program de program de guvernare.  

„Asta, sigur, am spus-o încă de la început și lucrul acesta ar fi fost posibil, nu știu, să zicem până ieri, astăzi chiar, dar să negociezi un guvern și un program de guvernare în două zile e mai dificil.

Liderul USR a negat informația care a apărut în spațiul public, precum i-ar fi cerut lui Nicolae Ciucă depunerea mandatului, explicând că ar fi fost o formulă prin care se putea negocia formarea unei majorități, prin refacerea coaliției, potrivit Gândul.

„De asta la un moment a circulat și informația că noi am fi cerut depunerea mandatului domnului premier Ciucă, nu, noi ne-am gândit la soluții care să ne permită să negociem un program de guvernare ca lumea și ne gândeam la varianta în care, în măsura în care am fi avut un acord pentru formarea unei coaliții, unei majorități, ca să avem un pic mai mult timp de negociat și de pregătit programul de guvernare, să găsim o formulă prin care mandatul domnului Ciucă să fi fost mai lung, și acolo am analizat și posibilitatea asta ca dânsul să își depună mandatul, să negociem programul de guvernare și în câteva zile, chiar dacă treceau poate cele 10 zile, să fi fost desemnat din nou”, a declarat președintele USR PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel