Două infecții cu coronavirusul au fost confirmate la azilul Ter Burg pe 16 iulie, cazurile fiind descoperite într-un pavilion al clădirii în care toți rezidenții suferă de demență în stadiu avansat. Din cauza naturii bolii lor, rezidenții s-au plimbat pe holuri, aceștia nemaiputând să înțeleagă sau să își amintească măsurile sanitare menite să împiedice infecțiile din cauza naturii bolii lor. Imediat după depistarea celor două cazuri, personalul medical a carantinat pavilionul respectiv. Angajații azilului au declarat pentru VRT, radiodifuzorul comunității flamande din Belgia, că în total au fost confirmate 20 de cazuri de COVID-19. Toți rezidenții erau dintr-un singur pavilion Aceștia au precizat, de asemenea, că șapte dintre rezidenți, toți din pavilionul pentru persoane care suferă de demență, au murit.
Personalul azilului a mai precizat, de asemenea, că o parte a vârstnicilor decedați se aflau într-o condiție precară încă dinainte de a contracta coronavirusul, unul dintre aceștia fiind în stare terminală și un altul primind îngrijiri paliative. Toți rezidenții și angajații azilului au fost imunizați în regim complet împotriva coronavirusului, cu excepția unui student angajat în bucătărie pentru perioada vacanței de vară. Angajații suspectează că un vizitator a fost la originea focarului. „Persoana în cauză era asimptomatică. A vizitat azilul de bătrâni cu câteva zile înainte de a fi testată pozitiv”, a precizat una dintre angajate.
Varianta B.1.621 a SARS-CoV-2, descoperită pentru prima dată în Columbia, este încă extrem de rară în Europa însă The Washington Post nota, la sfârșitul lunii iulie, că aceasta a început să se răspândească în sudul statului american Florida din cauza călătoriilor aeriene între Miami și țara sud-americană, informează Hotnews.
Profesorul Marc van Ranst de la Universitatea Leuven din Belgia, cel mai proeminent virusolog din Belgia, afirmă că studii efectuate în Marea Britanie arată că varianta columbiană nu provoacă forme mai severe ale COVID-19 decât celelalte tulpini, dar că încă este prea devreme pentru a trage concluzii definitive. Van Ranst a mai precizat că autoritățile belgiene au depistat varianta columbiană în țară pentru prima dată la sfârșitul lunii iunie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News