Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia ia în calcul introducerea unui certificat verde „întărit”
WhatsApp
În Belgia, există ipoteza unui certificat verde care îi exclude pe cei nevaccinaţi. C ertificatul verde „întărit” ar fi valabil doar pentru cei care au fost vaccinaţi sau recuperaţi recent, refuzându-li-se documentul celor care fac doar testul.  

Noile măsuri luate pentru a reduce creşterea îngrijorătoare a infecţiilor vor fi discutate mâine. Având în vedere alegerile executivului, 'CTS belgian' a întocmit un document cu recomandări, care a intrat în posesia ziarul „Le Soir”. Potrivit experţilor, biletul de siguranţă Covid, denumirea belgiană a permisului verde, ar trebui în primul rând redenumit drept „permis Covid”, deoarece numele original „creează un fals sentiment de securitate”, relatează Le Soir, citând documentul.

De asemenea, noul permis Covid ar trebui eliberat doar persoanelor care au fost complet vaccinate sau recuperate în ultimele şase luni, lăsându-i astfel pe dinafară pe cei care nu au fost încă vaccinaţi. Posibila restricţie a certificatului a fost preluată în scurt timp de mai multe ziare drept „soluţia de la Berlin”, făcând aluzie la regulile în vigoare în capitala Germaniei de la sfârşitul lunii august şi care prevăd un permis verde „întărit” pentru cei care doresc să meargă la discotecă sau în cluburi de noapte.

Boom de cazuri de coronavirus şi în Olanda/Ţările de Jos, care în ultimele 24 de ore a înregistrat 19.274 de noi infecţii, depăşind cu mult recordul de aproape 3.000 de joia trecută. În săptămâna 7-13 noiembrie, numărul mediu de persoane infectate a crescut cu 19,2%, depăşind nivelul de 18,5% din octombrie cu un an în urmă. Amsterdam este oraşul cu cele mai multe cazuri (925), urmat de Rotterdam (468), Haga (428), Tilburg (305) şi Utrecht (304), potrivit Mediafax. 

Un total de 39 de municipalităţi au raportat 100 sau mai multe infecţii noi. Creşte şi pacienţii internaţi în spital din cauza Covid, +122, pentru un total de 1.985, cel mai mare număr de după 19 mai.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel