Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Beirut. Explozia a provocat valuri seismice asemănătoare cu un cutremur de 3,3 grade pe scara Richter. Imagini VIDEO cu tragedia
WhatsApp
Datele colectate de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite arată că explozia masivă din Beirut a fost atât de puternică, încât a creat valuri seismice echivalente cu un cutremur cu magnitudinea 3,3 grade, scrie CNN.
Sursa foto: İYİ Parti Mersin / Twitter

Cu toate acestea, echivalentul magnitudinii 3.3 nu este „direct comparabil cu un cutremur de dimensiuni similare”.

Acest lucru este cauzat de faptul că exploziile de suprafaţă, precum explozia Beirut, nu produc o amploare la fel de mare ca un cutremur cu energie similară, a explicat Don Blakeman, un geofizician de la Centrul Naţional de Informaţii despre Cutremure. Blakeman a spus că în cazul exploziilor, cea mai mare parte a energiei intră în aer şi în clădiri în loc de a ajunge în pământ, aşa cum se întâmplă la cutremure.

„Nu este suficientă energie care este transmisă în rocile din pământ", a spus el. Adică, dacă explozia s-ar fi produs sub suprafaţa pământului, magnitudinea înregistrată ar fi fost şi mai mare.

Mai multe explozii violente au avut lor în capitala libaneză Beirut, în zona portului. Una dintre ele chiar lângă reşedinţa fostului premier Saad Hariri.

Deocamdată, nu se ştie cauza. Presa scrie însă că deflagraţiile ar fi rezultatul unui incident în portul Beirut. Explozia ar fi avut loc la o instalaţie de stocare a petrolului. Autorităţile nu au anunţat nimic până în acest moment.

Peste 70 de morţi şi circa 3.000 de răniţi în deflagraţia care a zguduit, la propriu, zona portuară a oraşului Beirut.

Pe lângă epidemia de coronavirus, Liban se confruntă şi cu o criză economică. Spitalele sunt pline, nu există rezerve de sânge, iar, pe deasupra, au probleme cu generatoarele de curent, conform chicagotribune.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel