Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Beignets, gogoși franțuzești pufoase și aromate. Probabil cea mai bună rețetă de gogoși
WhatsApp
Beignets sau gogoșile frantuzești sunt populare în întreaga lume. Este un desert pufos, aromat și delicios pe care îl putem umple cu ce ne place: frișcă, gem sau cremă de ciocolată.
Beignets, gogoși franțuzești pufoase și aromate. Probabil cea mai bună rețetă de gogoși

Pentru a pregăti Beignets delicioase, trebuie doar să urmați câțiva pași foarte simpli, pe care îi vom prezenta mai jos. Desigur, trebuie să știi că aceste gogoși conțin multe calorii, așa că trebuie să le mâncăm cu moderație. Problema este că sunt atât de bune încât devine puțin dificil să faci față ispitei.

Citește și Gogoși cu banane - crocante la exterior și moi la interior. Un deliciu!

Ingrediente pentru prepararea gogoșilor Beignets:

Cu aceste cantități ne vor ieși aproximativ 12 gogoși:

300 gr făină de grâu

200 ml lapte cald

7 g drojdie uscată

1½ linguri de unt

1 lingură de zahăr

½ linguriță de sare

 

Beignets sau gogoșile frantuzești - Mod de preparare

 

Într-un castron mare adăugăm făina cernută anterior și sarea. Cu o lingură de lemn facem o gaură chiar în centrul făinii, ducând-o până la margini și acoperind sarea, deoarece nu se înțelege prea bine cu drojdia. Turnam laptele călduț în gaura pe care tocmai am făcut-o, adăugăm zahărul și drojdia. Amestecăm laptele astfel încât zahărul și drojdia să se dizolve.

Începem să amestecăm făina, începând din partea opusă unde este sarea, care va trebui să fie ultima parte pe care o vom lucra. Amestecăm totul până devine un aluat, adăugăm untul și începem să lucrăm cu mâna timp de 2-3 minute.

Aluatul trebuie să fie subțire și ușor lipicios, pentru asta mai adăugăm puțină făină cernută dacă vedem că este necesar.

Pe o suprafață netedă și curată, presărăm puțină făină și transferăm aluatul, pe care îl vom lucra 4-5 minute. Formăm o bilă cu aluatul și presărăm puțină făină în același vas pe care l-am folosit anterior.

Introducem bila de aluat, acoperim cu o cârpă curată și lăsăm la temperatura camerei 1-2 ore.

Vezi și Cele mai bune saleuri făcute în casă. Rețeta foarte simplă, ce poate fi făcută de orice gospodină

Când aluatul și-a dublat volumul, transferăm aluatul pe suprafața noastră de lucru pudrată în prealabil cu puțină făină. Cu ajutorul unui sucitor întindem aluatul fără să apăsăm prea mult, rulând din centru și în lateral până când aluatul are o grosime de aproximativ un centimetru. Cu un obiect precum un pahar, vom tăia aluatul în cercuri de aproximativ 8-10 cm în diametru. Vom lăsa cercurile de aluat pe o hârtie de copt. Repetăm operațiunea până s-a terminat tot aluatul și apoi îl vom lăsa să se odihnească 10 minute la temperatura camerei.

 

Cum se prăjesc Beignets sau gogoșile frantuzești

 

Se încinge mult ulei într-o tigaie la foc mediu-mare și când uleiul este deja fierbinte adăugăm gogoșile. Pe măsură ce se rumenesc în partea de jos, le vom întoarce astfel încât să fie făcute și pe cealaltă parte. Când sunt aurii pe ambele părți, se scot și se lasă pe hârtie absorbantă de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.

Repetăm ​​aceeași operațiune până avem toate gogoșile gata. Presărăm gogoșile cu zahăr pudră și le vom avea gata să le umplem cu ce ne place cel mai mult.

Încearcă și Gogoși americane, gata în 10 minute. Rețeta este uimitor de simplă și rapidă

 

Cum să umpleți Beignets sau gogoșile frantuzești

 

Când avem umplutura gata, care poate fi ciocolată, smântână, gem sau frișcă, facem câte o gaură mică în fiecare gogoașă care să ajungă în centrul acesteia. Puteți folosi un pai gros.

Punem umplutura într-o pungă de patiserie și apoi introducem duza în gogoașă, umplem cu cantitatea dorită și repetăm cu toate celelalte.

 

Congelați gogoșile Beignets

 

Aceste gogoși le putem congela pentru altă ocazie dacă mai rămân. Trebuie doar să le punem în pungi speciale pentru alimente și să le punem la congelator. Se pot congela odată umplute sau fără umplere.

Când urmează să le consumăm, va trebui să le scoatem din congelator cu 30 de minute înainte și să le lăsăm la temperatura camerei. Chiar și așa sunt delicioase!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel