Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bancă amendată cu peste opt milioane de euro pentru controale legate de rata dobânzii Euribor
WhatsApp
Deutsche Bank a primit o amendă de peste opt milioane de euro pentru controale legate de rata dobânzii Euribor.
ANSVSA: Sezon Estival 2022 este ambuscat de amenzi de peste 2,8 milioane de lei într-o acţiune de control  / Foto: pexels.com

Organismul care supervizează sectorul financiar german, BaFin, a amendat cel mai mare grup bancar al ţării, Deutsche Bank, cu aproape zece milioane de euro pentru controale legate de rata dobânzii Euribor, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Amenda de 8,66 milioane de euro (9,77 milioane de dolari) anunţată miercuri este prima impusă de BaFin conform unei reglementări din 2018 prin care se încearcă prevenirea manipulării Euribor, o rată interbancară de referinţă în sectorul financiar mondial.

"La acel moment banca nu implementase politici şi sisteme eficiente de prevenţie şi de control", a informat BaFin.

Operațiuni din perioada aprilie 2019 - aprilie 2020



Sunt vizate operaţiunile Deutsche Bank din perioada aprilie 2019 - aprilie 2020, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În ultimul deceniu, grupul bancar german s-a confruntat cu numeroase investigaţii şi amenzi din partea autorităţilor de reglementare.

În aprilie, BaFin a cerut Deutsche Bank să implementeze noi măsuri pentru prevenirea spălării de bani. 

CITEȘTE ȘI: Reguli noi pentru românii care călătoresc în Italia, de astăzi

 

Schimbări majore pentru cei care călătoresc în Italia. Începând de astăzi, 29 decembrie, în toate aeroporturile din peninsulă va fi obligatorie purtarea măștilor de tip FFP2.

"Vă informăm că începând de mâine, 29 decembrie 2021, pe toate aeroporturile din Italia va fi instituită măsură obligativității purtării (doar) a măștii tip FFP2 pentru toți pasagerii care sosesc în și/sau tranzitează acesta țară", a fost mesajul publicat, marți seara, pe pagina de Facebook a companiei TAROM.

Momentan, în Italia este în vigoare decretul aprobat de autoritățile italiene pe 23 decembrie. Una din cele mai importante prevederi  ae=le decretului privește obligativitatea purtării măștilor FFP2, considerată a fi cele mai performante în ceea ce privește protecția împotriva infectării cu COVID-19.

Comitetul Tehnic Științific (CTS)  a decis astăzi noi reguli de carantină, cu o posibilă reducere a izolării pentru cei vaccinați cu trei doze care intră în contact cu o persoană pozitivă la Coronavirus. În bilanțul îmbolnăvirilor din 28 decembrie a fost stabilit un nou record în ceea ce privește numărul de infecții și de tampoane: 78.313 cazuri noi au fost înregistrate la 1.034.677 de teste analizate, cu 202 decese Covid. Rata de pozitivitate este de 7,6%, iar spitalizările sunt în creștere. Între timp, campania de vaccinare continuă: până în prezent, în Italia au fost administrate 109.646.086 de doze de vaccin Covid. Pfizer anunță sosirea în primăvară a unui vaccin adaptat la varianta Omicron.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel