Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut. Ingrediente
10 ouă
200 ml ulei de floarea soarelui
500 ml de lapte
1 lingură bicarbonat de sodiu
2 linguri de pesmeți
300 g de zahăr
250 ml de chefir
25 ml de votcă
30 g de unt
2 pahare de făină
Într-un bol se cerne făina și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă zahărul și uleiul și se amestecă bine. Treptat se adaugă chefirul, apoi laptele. Se amestecă toate ingredientele bine până obțineți un aluat omogen.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent
Într-un vas se bat ouăle. Amestecând încontinuu, turnați în bolul cu aluat ouăle bătute și votca până obțineți un aluat lichid, asemănător cu cel pentru clătite. În același timp, aluatul este foarte aerat și spumos. De aceea, alegeți un bol mai mare.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Medovik. Rețeta celebră rusească a unui desert cu foi și fără coacere
Ungeți un ceaun cu unt și presărați cu pesmeți. Baba neagră se coace la temperatura de 200°C timp 1 oră și 40 de minute. Micșorați temperatura până la 100°C și coaceți încă timp de 1.5 ore. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News