Se spune că rețeta a fost inventată de o fiică pentru tatăl ei care era mai în vârstă și fără dinți și nu putea mesteca altceva decât o pastă. O altă versiune spune că această pastă a fost preparată pentru un preot îndrăgit pe nume Baba Ghojnaj, care a împărțit-o cu mai mulți săteni, așa că i-au pus numele lui. De asemenea, se spune că este un amestec oarecum afrodisiac și, conform legendei, femeile care au mâncat baba ganoush au devenit mai frumoase.
Chifteluțe din vinete, vedetele sezonului: Cea mai simplă rețetă și are doar 200 de calorii
Oricum ar fi, este o cremă de legume prăjită delicioasă pe care o vei adora pentru că este foarte simplu de preparat.
- o vânătă
- o roșie mică
- o lingură ulei de măsline
- un cățel de usturoi prăjit
- ¼ linguriță boia.
Burgeri de vinete, un prânz rapid și delicios
Pentru a începe să pregătiți rețeta baba ganoush, trebuie mai întâi să coaceți vânăta. Pentru a face acest lucru, o puteți coace pe aragaz, pe grătar sau o puteți înveli în folie de aluminiu și să o puteți pe cărbuni sau la cuptorul încins, la 200 ºC, timp de aproximativ 30 de minute. În acest moment dorim ca vinetele să capete aroma clasică afumată a acestui fel de mâncare. Odată coaptă, tăiați-o la mijloc și îndepărtați pulpa. Puneți deoparte.
De asemenea, puneți usturoiul învelit în aluminiu la cuptorul dat la 200 ºC sau în cărbuni, puteți să-l gătiți în același timp cu vânăta. Veți obține o pastă de usturoi fină și afumată, care va fi minunată în această și multe alte rețete.
Amestecă pulpa de vânătă și cățelul de usturoi. Adaugă condimente și rectificați aroma de câte ori este necesar.
Truc: La procesare, adaugă uleiul sub formă de fir pentru a crea o cremă foarte fină, aerisită și netedă.
Servește baba ganoush amestecând cu roșia tăiată cubulețe mici. Puteți îndepărta semințele pentru ca salata de vinete arăbească să nu devină prea lichidă și le puteți rezerva pentru un alt preparat, precum un sos de casă.
De asemenea, puteți înlocui roșia cu ardei gras copt, acest lucru va adăuga mai multă aromă salatei dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, ardeți-l pe aragaz sau pe grătar și înfășurați-l într-o pungă de gătit timp de 10 minute. Se curăță de coajă și se taie cubulețe mici înainte de a o amesteca cu pasta de vinete.
Ești gata să mănânci baba ganoush! Poftă bună!
O porție de baba ganoush are doar 40 de calorii. Va depinde cu ce îl însoțești, dar am putea spune că este un aperitiv foarte scăzut în calorii.
Încearcă mâncarea de vinete în stil turcesc. E un deliciu
Bucătăria din Orientul Mijlociu se remarcă prin amestecul său de condimente și o mare varietate de culori în preparatele sale. În general, preparatele lor sunt foarte hrănitoare, cu o predominanță de legume și leguminoase, ceea ce este nu numai delicios, ci și foarte sănătos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News