Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avocado la grătar cu ghimbir şi miso: gustare sănătoasă, perfectă pentru zilele de vară. Se prepară în 15 minute
WhatsApp
Jumătățile de avocado la grătar cu ghimbir  şi miso sunt surprinzător de cărnoase și minunat de delicate și cu gust bogat. Sunt un starter vegetarian excelent şi o varianţă la clasicul preparat din avocado, guacamole.
Avocado la grătar cu ghimbir şi miso: gustare sănătoasă, perfectă pentru zilele de vară. Se prepară în 15 minute (sursa foto: Pexels)

Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătit: 5 minute
Porții: 4
Dificultate: Ușor

 

Avocado la grătar cu ghimbir  şi miso. Ingrediente

 

1 lingură de șalotă tocată mărunt (aproximativ 1/2 șalotă mică)
1 lingură ulei vegetal, plus cantitatea necesară pentru grătar sau tigaie
1 lingură oţet de orez
2 lingurițe ghimbir proaspăt ras fin
1 linguriță pastă albă de miso
1 linguriță ulei de susan prăjit
1/2 linguriță zahăr
2 avocado de mărime medie, ferm coapte
Sare și piper negru proaspăt măcinat
1/4 cană frunze de busuioc proaspete, rupte, pentru garnitură
4 felii de lămâie, pentru servire

 

Mod de preparare

 

1. Amestecaţi împreună cubuleţele de șalotă, uleiul vegetal, oțetul, ghimbirul, miso-ul, uleiul de susan și zahărul într-un castron mic; pune marinada deoparte.

2. Înjumătățiți cele două avocado pe lungime, îndepărtați seminţele și marcați interiorul fiecărei jumătăți cu cuţitul în formă de 'x'.

Puneți-le pe o foaie de copt cu partea tăiată în sus și presărați puțină sare și piper. Puneți amestecul din baiţ în cupele de avocado, împărțind uniform (aproximativ 1 lingură pe jumătate de avocado) și lăsați să stea 5 minute să se înmoaie. Întindeți marinada (cu o perie de patiserie sau partea din spate a unei linguri) pe toată suprafața tăiată de avocado și ușor în tăieturile crestate în interior.

3. Între timp, încălziți un grătar sau o tigaie pentru grătar la foc mediu-mare. Ungeți ușor grătarele sau tigaia cu ulei. Puneți la grătar jumătățile de avocado marinate, cu partea tăiată în jos, timp de 2 minute.

Dezlipiţi ușor cu o spatulă, apoi continuați până când avocado-ul arată semne de grătar și marinada este parfumată și caramelizată, încă aproximativ 2 minute. Întoarceți jumătăţile pe partea cu coaja, presărați puțină sare și piper și puneți-le la grătar timp de 1 minut.

4. Transferați jumătăţile în farfurii individuale de servire și ornați fiecare cu puțină busuioc și o felie de lămâie.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel