Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătit: 5 minute
Porții: 4
Dificultate: Ușor
1 lingură de șalotă tocată mărunt (aproximativ 1/2 șalotă mică)
1 lingură ulei vegetal, plus cantitatea necesară pentru grătar sau tigaie
1 lingură oţet de orez
2 lingurițe ghimbir proaspăt ras fin
1 linguriță pastă albă de miso
1 linguriță ulei de susan prăjit
1/2 linguriță zahăr
2 avocado de mărime medie, ferm coapte
Sare și piper negru proaspăt măcinat
1/4 cană frunze de busuioc proaspete, rupte, pentru garnitură
4 felii de lămâie, pentru servire
1. Amestecaţi împreună cubuleţele de șalotă, uleiul vegetal, oțetul, ghimbirul, miso-ul, uleiul de susan și zahărul într-un castron mic; pune marinada deoparte.
2. Înjumătățiți cele două avocado pe lungime, îndepărtați seminţele și marcați interiorul fiecărei jumătăți cu cuţitul în formă de 'x'.
Puneți-le pe o foaie de copt cu partea tăiată în sus și presărați puțină sare și piper. Puneți amestecul din baiţ în cupele de avocado, împărțind uniform (aproximativ 1 lingură pe jumătate de avocado) și lăsați să stea 5 minute să se înmoaie. Întindeți marinada (cu o perie de patiserie sau partea din spate a unei linguri) pe toată suprafața tăiată de avocado și ușor în tăieturile crestate în interior.
3. Între timp, încălziți un grătar sau o tigaie pentru grătar la foc mediu-mare. Ungeți ușor grătarele sau tigaia cu ulei. Puneți la grătar jumătățile de avocado marinate, cu partea tăiată în jos, timp de 2 minute.
Dezlipiţi ușor cu o spatulă, apoi continuați până când avocado-ul arată semne de grătar și marinada este parfumată și caramelizată, încă aproximativ 2 minute. Întoarceți jumătăţile pe partea cu coaja, presărați puțină sare și piper și puneți-le la grătar timp de 1 minut.
4. Transferați jumătăţile în farfurii individuale de servire și ornați fiecare cu puțină busuioc și o felie de lămâie.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News