Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avertisment de la ministrul Energiei: „Energie ieftină ca anul trecut nu vom mai avea”
WhatsApp
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, avertizează că prețurile la energie vor reveni „la normal” abia la începutul lunii aprilie. Prin urmare, s-au luat măsuri pentru compensarea facturilor la gaze și energie electrică, însă, prețurile vor fi în continuă creștere.
Virgil Popescu a refuzat invitația de a participa la Ora Guvernului, de la Camera Deputaților

Virgil Popescu a spus clar că „energie ieftină ca anul trecut nu vom mai avea”, chiar dacă România a luat măsuri pentru compensarea facturilor. Ordonanța a fost aprobată de Guvern, iar milioane de români vor beneficia de ajutor de încălzire în acest sezoon rece.

Ministrul Energiei estimează că prețurile vor ajunge să scadă la nivel mondial, abia la începutul lunii aprilie.

„Eu estimez că la gaze naturale preţul din aprilie, dacă vorbim de luna aprilie, va începe să coboare, am explicat de multe ori acest lucru. Preţul, fiind influenţat de politica Federaţiei Ruse, de creşterea pe piaţa asiatică a necesarului de LNG (gaze naturale lichefiate - n. r.), de reducerea tranzitului prin Ucraina... practic totul pentru a demara cât mai repede, în viziunea celor de la Gazprom, a conductei Nordstream 2. Deci, preconizez o scădere a preţului gazelor naturale, asta înseamnă că evident energia produsă din gaze naturale nu va mai fi atât de scumpă, deci va începe să-şi revină. Energie ieftină ca anul trecut nu vom mai avea”, a declarat Virgil Popescu, citat de digi24.ro

Compensarea facturilor  se va face pentru toate prețurile care depășesc prețul de 68 de bani pe megawatt, a precizat oficialul Guvernului. Măsuri similare au luat și state precum Italia, Spania, Franța, pe fondul creșterii alarmante la energie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel