Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autostrada Pitești-Sibiu prinde contur. România străpunge Carpații 
WhatsApp
 Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru execuția lucrărilor pe un lot al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Este vorba despre un sector de 10 kilometri care va avea un tunel și numeroase poduri și pasaje.
autostrada_italia

Ministrul Transporturilor a anunțat vineri câștigătorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este o porțiune dificilă din cauza reliefului, a explicat Cătălin Drulă.

„Este o secțiune dificilă cu o lungime de aproximativ 10 km, dintre care un tunel de 1,3 km, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje. Constructorul desemnat este aceeași firmă austriacă de pe lotul 1, Sibiu-Boița, unde lucrările merg bine și sunt în termen, cu intenție de finalizare la sfârșitul lui 2022. Îmi doresc să avem utilaje în teren cât de curând pe lotul 4 și să nu mai existe contestații pentru această licitație, și așa întârziată din această cauză”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Cătălin Drulă.

Autostrada Pitești-Sibiu. Stadiul tuturor loturilor

 

Ministrul Transporturilor a prezentat și stadiul lucrărilor pe celelalte sectoare ale A1 Sibiu-Pitești.

Iată și situația pe restul secțiunilor: Lot 2 - ofertele în cadrul licitației au fost depuse, iar la CNAIR se lucrează la evaluarea acestora. Această secțiune este cea mai dificilă a acestei autostrăzi, în Valea Oltului - are 31 de km și cuprinde 7 tuneluri + 27 de viaducte. Lot 3 - tot o secțiune în relief dificil, și acest lot este în licitație, iar zilele acestea se va anunța lista scurtă a ofertelor rămase în cursă. Pe lotul 5 Curtea de Argeș-Pitești, este în curs de finalizare proiectarea și urmează să emitem autorizație de construire în curând”, a mai spus ministrul Transporturilor, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel