Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Austria să iasă din Schengen!" - Secretar de stat în Ministerul Transporturilor
WhatsApp
"În privința aderării României la Schengen, așa cum au declarat și colegii mei din Guvern, problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României“, afirmă un secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, declară că susţine ieşirea Austriei din Schengen.

„În privința aderării României la Schengen, așa cum au declarat și colegii mei din Guvern, problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. Țara noastră îndeplinește toate condițiile pentru aderare și are rapoarte tehnice pozitive.

Țara noastră îndeplinește toate condițiile pentru aderare și are rapoarte tehnice pozitive.

Mai mult, conform Frontex, migrația ilegală a scăzut în România. Toate cifrele și argumentele sunt de partea noastră, iar toate statele membre ne susțin în ceea ce privește aderarea țării noastre la Schengen, mai puțin Austria.

Dreptatea este de partea României! Iar dacă  Austria are aceste probleme, până la urmă, de securizare a propriilor frontiere, atunci poate cea mai bună soluție este să iasă din Schengen. Susțin ieșirea Austriei din Schengen!

Ar fi cea mai bună cale de reducere a migrației ilegale către Austria! Şi cred că și politic, o astfel de ideal ar ajuta pe cancelar în încercarea de a recupera din electorat...", a scris secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Vezi mai departe:

România - Schengen: Reprezentanţi ai PES activists România din ţară şi din diaspora au manifestat în faţa sediului Consiliului UE

 

Zeci de reprezentanţi ai PES activists România din ţară şi din diaspora s-au mobilizat, miercuri, în faţa sediului Consiliului UE pentru a transmite mesaje de susţinere pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

Conform unui comunicat de presă al PSD transmis AGERPRES, acţiunea organizată de militanţii pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susţinerea românilor pentru acest obiectiv important pentru ţară, mai ales că miercuri subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre UE în şedinţa pregătitoare a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne ce va avea loc joi şi la care urmează să se ia o decizie.

'Partidul Social Democrat şi militanţii PES activists România au susţinut mereu dreptul ţării noastre de a adera la spaţiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România. Prin această acţiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanţa acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanţii de dreapta din Austria trebuie să înţeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea şi unitatea europeană', a declarat coordonatorul PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu, citat în comunicat.

În opinia sa, acţiunea este cu atât mai relevantă cu cât miercuri se aniversează 22 de ani de la semnarea şi proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, prin care au fost clarificate drepturile personale, civice, politice, economice şi sociale ale europenilor. 'Noi considerăm accederea la spaţiul Schengen un drept al românilor', a subliniat Negrescu, citat de Agerpres.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel