Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Austria s-a opus aderării României la spaţiul Schengen pe baza unor date false”. Alina Gorghiu: „Domnule Cancelar, nu e prea târziu!”
WhatsApp
Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, susține că Austria s-a opus aderării României la Schengen pe baza unor date false.

„În politica naţională, ne mai ocupăm de polemici sterile, de mize mici. În politica europeană, ar trebui să fie altfel. Am înţeles toţi că scorul electoral al partidului cancelarului în propria ţară, Austria, era miza şi l-a împins să facă o nedreptate revoltătoare întregii Europe. Securitatea Europei e o miză prea mare ca să o trivializăm sau să o traducem în voturi”, a postat Alina Gorghiu pe Facebook.

Alina Gorghiu a subliniat că „Raportul Frontex de azi arată simplu ceva: Austria s-a opus aderării României la spaţiul Schengen pe baza unor date false”.

„Numărul crescut al migranţilor în 2022 este provocat de sosirile pe "filiera balcanică", adică nu prin România. Domnule Cancelar, nu e prea târziu să îndreptaţi nedreptatea!”, a mai adăugat liberalul.

 

Suedia își întărește sprijinul privind aderarea României la Schengen. Ambasador: „Vom lucra intens“

 

Aderarea la Schengen este o prioritate majoră pentru România, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, menţionând că ţara noastră contează pe sprijinul în acest dosar, în calitate de mediator, al Suediei, care a preluat la 1 ianuarie Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. 

Şeful diplomaţiei române a amintit, în conferinţa de presă organizată de Ambasada Suediei la Bucureşti cu prilejul preluării Preşedinţiei Consiliului UE, maniera în care ţara noastră a gestionat situaţia creată de războiul din Ucraina, arătând că România a fost un 'gardian de facto al securităţii UE'.

'Aderarea la Schengen este o prioritate majoră pentru România. Evenimentele generate de conflictul din Ucraina au demonstrat încă o dată că România are atât competenţa, cât şi voinţa de a răspunde în mod eficient provocărilor majore. România a asigurat un management eficient la graniţa externă a Uniunii Europene şi a acţionat ca un gardian de facto al securităţii UE. România a trecut un test al rezilienţei şi din nou al solidarităţii şi a arătat că se ridică la nivelul cerinţelor', a spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel