Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria, blocaj pe Schengen. Șeful Raiffeisen Bank România, mesaj pentru clienții băncii: "Știm că sunteți dezamăgiți"
WhatsApp
Zdenek Romanek, CEO și Președinte al Raiffeisen Bank România, a transmis un mesaj pentru clienții locali ai băncii, în contextul tensiunilor generate de blocarea intrării țării noastre în Spațiul Schengen. 

Blocarea de către Austria a intrării României în Spațiul Schengen a generat un val uriaș de nemulțumire printre românii, o parte dintre ei alegând să boicoteze produse ale firmelor austriece sau să-și anuleze vacanțele la schi în această țară. În acest context, companiile cu capital majoritar austriac active pe piața locală au devenit peste noapte ținte ale celor nemulțumiți de gestul de neînțeles al delegației austriece în consiliul JAI.

Într-un mesaj trimis pe email clienților băncii, Zdenek Romanek, CEO și Președinte al Raiffeisen Bank România, vorbește despre perioada "marcată de nemulțumire".

Iată mesajul complet:

"Dragi clienti,

Datorita increderii pe care ne-o acordati, suntem azi o banca puternica, bine capitalizata, cu o pozitie de lichiditate solida. Fara indoiala, impreuna, ne vom continua dezvoltarea si in 2023, pe aceste fundamente sanatoase.

In ultimele doua saptamani, alaturi de cei 5.000 de colegi din Raiffeisen Bank, am trecut printr-o perioada marcata de multa nemultumire, generata de contextul aderarii la spatiul Schengen

Sustinem pe deplin aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Ne-am luat un angajament ferm pentru sprijinirea autoritatilor in urmatoarele etape ale procesului.

Stim ca si dumneavoastra, clientii nostri, sunteti dezamagiti de acest rezultat intermediar.

Echipa din Raiffeisen a discutat despre aceasta situatie cu unii dintre clientii nostri, cei care si-au exprimat deschis nemultumirea. A vorbit cu fiecare dintre ei. Sincer, ca de la romani la romani, care isi doresc ce e mai bine pentru tara si pentru dezvoltarea ei.

Suntem o banca in care lucreaza buni profesionisti romani, care vin la serviciu sa raspunda nevoilor dumneavoastra – prin servicii digitale simple si prin consultanta financiara menita sa va sustina proiectele personale sau de business.

Va doresc Sarbatori fericite si un an nou cu bine!

Va multumesc pentru increderea pe care ne-o acordati in fiecare zi!".

Banca refuză să spună câți români și-au închis conturile

 

Publicația DCNews a întrebat reprezentanții Raiffeisen Bank câți oameni și-au închis contul la această bancă după refuzul Austriei privind aderarea României la Schengen.

Reprezentanții Raiffeisen Bank au refuzat să spună câți români și-au închis conturile, însă au precizat că au avut discuții firești, în această perioadă, cu câțiva clienți, dar "acestea sunt cazuri izolate".

Boicot împotriva firmelor austriece

 

Amintim că, în urma refuzului Austriei de a primi România în Spațiul Schengen, românii au început să boicoteze produse şi firmele austriece. Cetățenii simpli și-au anulat vacanțele la schi, și-au închis conturile la băncile austriece din țara noastră sau au evitat să mai alimenteze la benzinăriile cu capital austriac. Companiile românești au anunțat întreruperea relațiilor comerciale cu partenerii austrieci sau cu clienții austrieci.

Un hotel din Alba Iulia a anunțat pe Facebook că a anulat rezervările făcute de turiștii din Austria și că nu va mai accepta plata cu carduri emise de către instituțiile bancare austriece.

O firmă de construcții din Bârlad și-a reziliat contractele cu trei firme austriece, iar patronul unui supermarket din Hunedoara a scos de la vânzare o marcă celebră de băuturi răcoritoare din Austria. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel