Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria a votat la București manifestul pentru aderarea României la Schengen 
WhatsApp
Delegația austriacă a votat manifestul electoral al Partidului Popular European prin care România trebuie primită în Schengen și pe cale terestră până la finalul anului. 
Controalele la frontiere au fost reintroduse de Statele Schengen: Ultimele decizii și impactul lor / (Sursa foto: Freepik)

Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului PPE, fiind un pas mare în calea aderării României la Schengen, conform europarlamentarului Siegfried Muresan.

Votul pozitiv al Austriei indică faptul că aderarea completă a României la Schengen este acum mai aproape ca niciodată. Acesta este un moment semnificativ pentru România în procesul de aderare la Schengen.

„Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate.

Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen.

Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: „Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil.”, scrie Siegfried Muresan pe Facebook.

Desigur, votul pe acest manifest nu are nici un fel de valoare juridică, dacă în consiliul JAI Austria își va menține veto-ul contra aderării României și Bulgariei. De altfel, delegația austriacă, prin reprezentanții cei mai de seamă, cancelarul Nehammer si ministrul de Interne, Gerhard Karner, au vorbit despre primirea României în Schengenul aerian și maritim ca un mare compromis și s-au arătat în continuare împotriva aderării României și Bulgariei pe cale terestră în spațiul de liberă circulație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel