Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria, cinci cerințe după blocarea aderării României la Schengen: Viena le vrea îndeplinite de urgență
WhatsApp
Jurnaliștii de la Krone susțin că problema azilului va juca un rol important la următorul summit european ce va avea loc în Bruxelles. Cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) a fost de acord cu președintele Consiliului European, Charles Michel, iar Viena are cinci cerințe pe care le vrea îndeplinite și implementate la nivelul Uniunii Europene de urgență.
Austria, cinci cerințe după ce a blocat aderarea României la Schengen: Viena le vrea îndeplinite de urgență

Cererile guvernului austriac

 

- Comisia Europeană ar trebui să plătească pentru intervenţiile poliţiei în străinătate ce vizează combatarea migraţiei ilegale. Totodată, ţările de la graniţele externe trebuie sprijinite suplimentar în ce priveşte protecţia frontierelor, în special cu mijloace financiare pentru viitoare proiecte de infrastructură (de exemplu, un gard la graniţa Bulgariei cu Turcia);

- Comisia Europeană ar trebui - similar cu directiva privind expulzările - să elaboreze o ''directivă privind returnarea'';

- Procedurile de azil în state terţe sigure vor trebui facilitate - un model precum cel urmat de Danemarca şi Marea Britanie;

- Statutul de protecţie pentru persoanele vinovate de infracţiuni trebuie să poată fi mai uşor revocat;

- Comisia Europeană trebuie să înfiinţeze şi să finanţeze un proiect-pilot pentru proceduri de azil rapide la graniţele externe ale UE.

Un jurnalist austriac a criticat dur blocarea aderării României la Schengen: „Aproape niciun refugiat nu ajunge în Austria prin această ţară”

 

Deja „mai multe alte măsuri”


Guvernul federal al Austriei deja „a asigurat câteva măsuri pentru ca presiunea pe sistemul de acordarea a azilului să scadă”, subliniază „Krone” în perioada premergătoare summitului UE. Încă o dată, este citată cooperarea cu președintele sârb Aleksandar Vucic: regimul fără vize pentru Tunisia s-a încheiat, iar intrarea fără viză din India urmează să fie oprită și la sfârșitul anului.

„Operațiunea Vulpe” va deveni operațiune comună a poliției cu Ungaria. Se spune că migranții ilegali nu ar trebui să vină în Austria în primul rând.

Cancelarul austriac Nehammer atacă din nou România: „Nu poate cunoaște numărul adevărat de migranți dacă nu a înregistrat oamenii”

 

Vetoul Schengen provoacă vâlvă

 

Vetoul împotriva intrării României și Bulgariei în Schengen urmărește, de asemenea, să crească presiunea asupra Comisiei UE pentru a lua măsuri mai puternice împotriva migrației ilegale. În România, în special, oamenii fac acum o adevărată furtună împotriva blocadei Austriei, în diverse mass-media există deja critici puternice, ministrul român de Interne Lucian Bode îl acuză pe omologul său austriac Gerhard Karner că și-a încălcat cuvântul, mai spun jurnaliștii sursei citate.

De fapt, summitul UE de joi este probabil totul despre Ungaria și va fi în primul rând despre sancțiuni împotriva guvernului premierului Viktor Orban. După cum s-a raportat, statele membre au convenit să înghețe parțial fondurile de ajutor - din cauza lipsei statului de drept, care se află în Ungaria. Ministrul Karoline Edtstadler (ÖVP) a salutat acordul. Statul de drept necesită „claritate” pe de o parte și „echitate” pe de altă parte, a spus Edstadler înainte de o întâlnire cu colegii ei din UE, marți, la Bruxelles.

Preşedintele Austriei, reacție după blocarea aderării României la Schengen: „Nu este o soluţie!”

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv              

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel