Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Australia: Războiul din acest an împotriva Covidului este aproape încheiat. Iată de ce cazurile sunt pe cale să scadă și mai mult
WhatsApp
Un important microbiolog australian a declarat că războiul din acest an împotriva Covidului se apropie de sfârșit, pe măsură ce numărul cazurilor scade și țara se îndreaptă spre sezoane mai calde.

Profesorul James Wood, cel mai important modelator al guvernului din Noul Wales de Sud, a prezis că națiunea a văzut ce-i mai rău din pandemie după ce cazurile au scăzut cu aproape 10.000 într-o săptămână.

Săptămâna trecută, Australia a înregistrat 35.659 de noi infecții marți, dar săptămâna aceasta cifra a fost de doar 26.746 - o scădere de aproximativ 30%.

 

Iată de ce cazurile sunt pe cale să scadă și mai mult

 

Profesorul Peter Collignon, cea mai de încredere voce a țării în timpul crizei Covid, a declarat că el crede că se apropie de sfârșit.

„Avem rate ridicate de vaccinare, dar am avut, de asemenea, 70-80% din populație infectată în ultimele șase luni', a declarat profesorul Collignon pentru Sky News.

'Aș crede că în următoarele patru-cinci luni, cu primăvara și vara, dacă nu apare o variantă complet nouă, ceea ce nu pare a fi cazul, suntem într-o formă bună'.

Producătorii de vaccinuri fac presiuni pentru o a patra doză pentru țările din întreaga lume care se confruntă cu un număr mare de cazuri, dar profesorul a spus că pur și simplu nu există suficiente date pentru a sugera dacă este necesară o altă injecție.

'Toată lumea are nevoie de a treia doză, în special dacă nu a avut o infecție. Trebuie doar să așteptăm și să vedem ce se întâmplă cu a patra', a spus el.

'Dacă ai 30 sau 40 de ani, ești protejat timp de câteva luni. Riscul de a contracta boli grave este deja mai mic cu acest vaccin. Pentru persoanele de peste 65 de ani, sistemul tău imunitar nu mai funcționează ca la o persoană de 30 de ani, dar trebuie să așteptăm și să vedem pentru a patra injecție', conform Daily Mail.

 

Cele mai recente date despre Covid-19: 

 

Noul Wales de Sud: 11.356 de cazuri, 30 de decese, 2212 în spital, cu 55 la terapie intensivă.

Victoria: 5898 de cazuri, 52 de decese, 610 în spital cu 30 la terapie intensivă

Queensland: 3809 cazuri, 35 decese, 656 în spital cu 21 decese la terapie intensivă.

Tasmania: 669 de cazuri, un deces, 76 în spital și niciunul la terapie intensivă.

Teritoriul de Nord: 205 cazuri, un deces, 33 de cazuri în spital și două la terapie intensivă.

Australia de Vest: 2 889 cazuri, patru decese, 339 în spital și opt la terapie intensivă.

Australia de Sud: 1881 de cazuri, nouă decese (între 21 mai și 9 august), 351 de cazuri în spital și șase la terapie intensivă.

Capitala: 556 de cazuri, un deces, 138 în spital cu trei la terapie intensivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel