Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AUR, protocol de colaborare cu Alianţa Naţional-Ţărănistă: „Iubirea faţă de ţară şi români este un lucru care a fost uitat“
WhatsApp
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), condusă de deputatul George Simion, a semnat, miercuri, un Protocol de colaborare cu Alianţa Naţional Ţărănistă (ANŢ), condusă de Radu Ghidău, în scopul coagulării "forţelor antisistem", în vederea "viitoarei guvernări".

În context, Simion a declarat că este prima formaţiune cu care AUR semnează un protocol de colaborare în vederea "viitoarei guvernări", menţionând că proiectul de coagulare a "forţelor patriotice, forţelor antisistem" se va derula în următoarele luni şi următorii ani, în vederea alegerilor din 2024.

"Iniţiem coagularea forţelor antisistem şi forţelor patriotice, alături de o formaţiune creştin-democrată, care împărtăşeşte aceleaşi valori ca şi noi, alături de o formaţiune ţărănistă, pătură electorală care nu mai este reprezentată la nivel local şi parlamentar astăzi. Pornim un proiect de unificare a partidelor, a asociaţiilor şi a personalităţilor care nu au fost părtaşe la jaful naţional din ultimii 32 de ani. În fiecare săptămână, AUR îşi va prezenta public partenerii, în vederea alegerilor care urmează. Vrem ca opinia publică să-i cunoască pe aceşti oameni, oameni valoroşi, integri, pentru a evita eventualele scăpări şi care să probeze bunele intenţii. Prima formaţiune cu care semnăm un Protocol de colaborare în vederea viitoarei guvernări este Alianţa Naţional - Ţărănistă, condusă de un bun profesionist, un bun român, un om integru, de un om care a reprezentat curentul creştin-democrat în cele mai înalte foruri şi care, ca mulţi alţii, a fost dezamăgit de confiscarea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, Radu Ghidău. preşedinte al ANŢ", a precizat Simion, la o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

AUR, protocol de colaborare cu Alianţa Naţional-Ţărănistă



El a adăugat că acest proiect este lansat într-o zi în care parlamentarii au votat "cu neruşinare" mărirea beneficiilor salariale pentru ei înşişi şi pentru alţi demnitari, motiv pentru care se impune o reformă "substanţială" instituţională.

"Nu întâmplător, lansăm acest proiect care se va derula pe viitoarele luni şi pe următorii ani, de coagulare a forţelor patriotice, a forţelor antisistem, într-o zi în care în Parlamentul României se votează cu neruşinare mărirea beneficiilor salariale pentru parlamentari, pentru alţi demnitari. Neruşinarea nu mai are limite în instituţiile statului români şi fără o reformă substanţială a instituţiilor, România va intra în faliment. Reforma trebuie să fie una instituţională, dar şi de mentalităţi şi una reală", a susţinut liderul AUR.

La rândul lui, preşedintele ANŢ, Radu Ghidău, a afirmat că scopul declarat al polului conservator este să creeze o forţă de dreapta, capabilă să reprezinte o alternativă adevărată la "marasmul în care a aruncat ţara asocierea PNL - PSD".

"Este un eveniment important al scenei politice româneşti, deoarece este prima creare a unei forţe autentice de dreapta sub forma unei înţelegeri politice, numită polul conservator. Scopul nostru este să promovăm pe scena politică românească valorile de dreapta şi în principal, lucru care ne uneşte, iubirea faţă de ţară. La ora actuală, pe scena politică românească, iubirea faţă de ţară şi români este un lucru care a fost uitat. Ceea ce caracterizează politica românească în acest moment, cu excepţia partenerilor noştri de la AUR, este interesul personal. Lucru care este trist, la 32 de ani de la Revoluţie, să uităm ce a determinat această revoluţie şi ce a scos oamenii în stradă. În niciun caz, nu a scos oamenii în stradă ceea ce se întâmplă astăzi. Ceea ce se întâmplă astăzi este 2024, când scopul declarat al polului conservator este să creeze o forţă de dreapta, capabilă să reprezinte o alternativă adevărată la marasmul în care a aruncat ţara asocierea PNL - PSD", a conchis Radu Ghidău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel