Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Augustin Zegrean, după eliminarea pensiilor speciale: „Legea va cădea la CCR”
WhatsApp
Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean susține că proiectul care prevede tăierea pensiilor speciale ale grefierilor și veniturile speciale ale parlamentarilor este unul care încalcă legislația și va fi respins la CCR.

Deputații au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Au fost 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri.

„Se fac multe greșeli. Nu poți să vii să spui că la unii le lași și la unii le tai. Sunt foarte multe greșeli. Am auzit că acum se cere și anularea indemnizației speciale a parlamentarilor. Lucrul acesta poate fi cerut doar de Parlament.

Trebuie tratate egal. Nu poți să spui că la Armată lași, dar la magistrați nu lași. Se poate pica la Curtea Constituțională. Textul legii spune că nu poți să aduci în texte de lege o prevedere care a fost declarată neconstituțională”, a declarat Zegrean, potrivit România TV.

Citește și Parlamentul a ELIMINAT pensiile speciale

Propunerea legislativă a PNL privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România a fost votată de 247 de parlamentari, înregistrându-se şi 21 de abţineri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel