Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac intern în USR. Octavian Berceanu acuză o lăcomie de putere: "Nu-mi doresc ca partidul să se transforme în ospiciu"
WhatsApp
Octavian Berceanu, fostul comisar al Gărzii de Mediu din partea USR, acuză că schimbarea la vârfului propriului partid se face doar din pix. 

Octavian Berceanu cere o schimbar reală în cadrul USR. Fostul comisar al Gărzii Naționale de Mediu este revoltat de faptul că USR merge pe modelul vechilor partide și aceiași parlamentari sunt propuși pe liste mereu, unii dintre ei ajungând să acumuleze și trei mandate consecutive. Acesta propune limitarea numărului de mandate la două, fără ca acestea să fie consecutive. 

"Schimbarea în USR e din pix, pe hârtie! Poate că membrii USR ar trebui să-și dorească ca USR-ul să guverneze România. USR are o conducere neschimbată de mulți ani de zile, doar se mai mișcă niște persoane pe la conducere, fără nicio îmbunătățire de substanță, cu aceleași umbre la butoane. Poate că membrii USR ar trebui să ceară ca limita maximă de mandate parlamentare pentru un membru să fie 1 + 1,2 mandate, fără a fi consecutive.

Cu siguranță, fără lăcomia de putere instalată la conducerea USR, noua conducere ar face ca partidul să fie frecventabil și votabil. 2 mandate de parlamentar, dar nu consecutive, sunt suficiente pentru a face bine comunității, fără ca scaunul de parlamentar să devină otravă și să genereze dependență de putere care scoate la suprafață bestia din om.

Azi, în USR, foștii parlamentari vor să fie ținuți în Parlament pe viață. Vor mandate până la pensionare. Unii au început să facă sesizări, prin terți, tuturor celor care le amenință un viitor loc eligibil pe listele partidului. Au devenit noii baroni în filiale. Alții folosesc adrese de email și plătesc cotizațiile unora care n-au nimic cu USR, doar pentru a avea calitatea internă de membru cu drept de vot care să hotărască pozițiile pe listele pentru parlamentare," spune Octavian Berceanu.

Berceanu: Cu doar 12% nu vei fi niciodată un pericol pentru "PSDNL"

 

Berceanu spune de asemenea că astfel de comportamente țin partidul blocat la acest procent mic, de 12%.

Pentru sănătatea unui partid politic trebuie ca mandatele parlamentare pe care să le poată accesa un membru de partid să fie limitate, nu să producă monștri pe care să-i punem să ne conducă. Și poate așa scăpăm de umbrele securiste care, prin adopție pe Unitate, țin cu dinții să conducă USR la un scor de maxim 12%, dar niciodată mai mult, astfel încât să reprezinte un pericol real pentru PSDNL," a transmis Octavian Berceanu.

Ulterior, Berceanu a revenit cu un comentariu chiar și mai dur:

"Tot ce depășește două mandate devine boală pentru putere, iar beneficiarul un bolnav psihic în stare agravată. Nu-mi doresc ca USR să se transforme în ospiciu, cu oameni pentru care scaunul de parlamentar e singura formă de supraviețuire, fără nicio legătură cu membrii USR sau simpatizanții."

Reamintim că Octavian Berceanu a candidat împotriva Elenei Lasconi pentru nominalizarea drep candidat la prezidențiale pentru că în USR candidaturile au fost separate pentru președinția partidului, respectiv pentru nominalizarea drept prezidențiabil. 

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, care a câștigat cele mai multe voturi pentru USR dintre toți primarii nu a candidat la nici o funcție. Acesta nu are deocamdată cetățenia română. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel