Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AstraZeneca: Vaccinul are o eficienţă de 79% şi nu creşte riscul formării unor tromboze
WhatsApp
Laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca anunţă că vaccinul AstraZeneca-Oxford are o eficienţă de 79% împotriva covid-19 şi că nu creşte riscul formării unor cheaguri de sânge (tromboză), arată un studiu clinic efectuat în Statele Unite, relatează AFP.
vaccin_astra_zeneca

Vaccinul are o eficienţă de 80% la persoane în vârstă de peste 65 de ani, subliniază grupul.

Mai multe state membre UE au recomandat ca vaccinul AstraZeneca-Oxford să nu fie administrat persoanelor în vârstă, din cauza lipsei unor date în acest sens în studii anterioare.

 

Italia, Spania sau Germania au reluat sau intenţionează să reia vaccinarea cu AstraZeneca

 

Agenţia Medicamentului, cât şi Institutul de Sănătate Publică şi OAS colaborează în anchetarea acestor cazuri în Norvegia, care - împreună cu Danemarca şi Suedia - menţine suspendarea vaccinării cu AstraZeneca decisă în urmă cu mai bine de o săptămână până la o decizie finală, ce va fi anunţată în următoarele zile, scrie Agerpres.

Alte ţări europene precum Italia, Spania sau Germania au reluat sau intenţionează să reia vaccinarea cu AstraZeneca după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat asigurări joi că nu există dovezi ale unei legături directe între cazuri, cu toate că nici nu a exclus total o astfel de legătură.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel