Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AstraZeneca, jumătate din doze se vor produce în afara UE
WhatsApp

AztraZeneca, care s-a angajat să furnizeze 180 de milioane de doze către Uniunea Europeană în al doilea trimestru al anului, a recunoscut că va trebui să se bazeze și pe producția din centrele sale din afara UE pentru a facilita cantitatea prevăzută în contract. Confuzia cu privire la capacitatea companiei de a-și onora contractul a început ca urmare a unei informații a unei agenției internaționale de presă în care se arăta că AstraZeneca va livra doar 90 de milioane de doze în al doilea trimestru, adică jumătate din ceea ce era de așteptat, anunță lavanguardia.com.

Purtătorii de cuvânt ai companiei farmaceutice, care au asigurat că prognoza de livrare este în conformitate cu prevederile contractului semnat cu Comisia Europeană, au negat vehement acuzația. Ei au specificat că jumătate din aceste doze vor proveni din lanțul de producție situat în Uniunea Europeană, iar restul vor proveni din afara.

Anunțul că AstraZeneca va livra mai puțin de jumătate din ceea ce a fost stabilit în primul trimestru al anului, doar 40 de milioane de doze, a declanșat o reacție furioasă din partea Bruxelles-ului. Tensiunea dintre Comisie și compania farmaceutică s-au relaxat pentru moment, doar parțial.

Capacitatea de producție a vaccinului și întârzierile de livrare sunt unul dintre subiectele principale ale videoconferinței care va avea loc astăzi între șefii de guvern ai Uniunii Europene. Cei 27 doresc să ceară companiilor farmaceutice să își îndeplinească contractele și să stabilească ca prioritate accelerarea procesului de vaccinare în Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel