Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, înfiinţată de Nicuşor Dan, dizolvată în instanţă la cererea unui dezvoltator imobiliar
WhatsApp
Dezvoltatorul imobiliar One Mircea Eliade Properties a câştigat în instanţă un proces în care a solicitat dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, înfiinţată de actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan. 

Decizia a fost dată miercuri de Judecătoria Sectorului 5 şi nu este definitivă.

'Respinge ca neîntemeiată excepţia invocată de către pârâtă a lipsei interesului reclamantei în formularea cererii principale. Admite în principiu cererea de intervenţie principală, formulată de numitul Călina Virgil, respingând, pe cale de consecinţă, excepţia invocată de către pârâtă a lipsei interesului intervenientului în formularea cererii de intervenţie principală. Respinge ca neîntemeiată cererea pârâtei de suspendare a judecării prezentei cauze până la soluţionarea definitivă a cauzelor obiect al dosarelor nr.32311/3/2019, nr.15801/211/2022 şi nr.18255/3/2023 (privitor la cererea principală) şi nr.26938/3/2015 (privitor la cererea de intervenţie principală). Admite cererea principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de reclamanta One Mircea Eliade Properties SRL, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Admite cererea de intervenţie principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de intervenientul Călina Virgil, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Dispune dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul', se arată în hotărârea instanţei.

Judecătorii au mai decis ca Asociaţia Salvaţi Bucureştiul să fie lichidată, fiind numit ca lichidator societatea Fast Insolv IPUR. 'Dispune înscrierea menţiunii dizolvării Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în Registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor ţinut de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Dispune parcurgerea procedurii de lichidare a asociaţiei. Numeşte lichidator, în vederea îndeplinirii operaţiunilor de lichidare a asociaţiei, societatea Fast Insolv IPUR (nr.200 din listă - secţiunea a II-a A Societăţi profesionale cu personalitate juridică), cu sediul în Bucureşti, Str. Cultul Patriei, nr.38 bis, et.I, ap.2, sector 3. Stabileşte un onorariu provizoriu al lichidatorului de 2.000 lei, în sarcina reclamantei şi a intervenientului, în mod egal, câte 1.000 lei, fiecare. Dispune publicarea dizolvării asociaţiei, pentru un termen de 6 luni, conform art.65 din O.G. nr.26/2000. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, pentru părţi şi pentru Ministerul Public', a mai decis instanţa.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a fost înfiinţată de Nicuşor Dan, însă acesta nu mai face parte din organizaţie din momentul în care a devenit primar general al Capitalei. Asociaţia a câştigat numeroase procese în instanţe împotriva unor dezvoltatori imobiliari sau Primării din Capitală. Recent, asociaţia a obţinut la Tribunalul Bucureşti anularea PUZ Parcul Tineretului, care permitea construirea de imobile pe zeci de hectare din parc, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel