Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asistenții și îngrijitorii români din Germania, salarii mărite de la 1 septembrie. Vlad Ruja explică noua grilă de salarizare
WhatsApp
Angajații din domeniul sanitar vor încasa mai mulți bani din luna septembrie 2022. Legea privind dezvoltarea ulterioară a sistemului de sănătate (GVWG) cunoscută și sub numele de Legea privind contractele colective de muncă - prevede că salariile din domeniul îngrijirii vor fi majorate începând cu 01 septembrie 2022. După această dată, unitățile de îngrijire vor fi obligate să plătească cel puțin salariul majorat convenit prin contractul colectiv sau să se ghideze după un contract colectiv corespunzător.   

De la 01 septembrie 2022, se majorează salariile în domeniul medical din Germania. Vlad Ruja, consultant în carieră și integrare în Germania, detaliază ce grilă de salarizare se va aplica pentru personalul din acest domeniu după această dată. 

"Pentru cei fără studii de specialitate, salariul crește de la 12 EURO / oră la 13.70 EURO / oră. Pentru cei care au terminat un an de studii în domeniu, salariul crește de la 12.50 la 14.60 EURO / oră. La cei calificați, cu recunoaștere în Germania și 3 sau 4 ani de școală profesională sau facultate, venitul lunar va crește de la 15.00 EURO / oră la 17.10 EURO / oră", spune Vlad Ruja, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.

Se vor putea angaja doar cei vaccinați cu schemă completă

 

O altă noutate în domeniul sanitar din Germania este că autoritățile au înăsprit regulile la angajare. Astfel, începând cu luna octombrie, doar cei vaccinați cu 3 doze se vor putea angaja. 

"Rămâne obligativitatea vaccinului. Momentan, cei care doresc se pot angaja cu două doze de vaccin efectuate, însă din octombrie este obligatorie schema completă, cea de 3 doze. Cei care sunt angajați și au două doze vor fi obligați să se vaccineze. Nu se știe dacă de la anul se va renunța la această măsură", avertizează consultantul.  

vlad-ruja--consultant-in-cariera-si-integrare-in-germania

Românii dau Italia pe Germania

 

Potrivit lui Vlad Ruja, există un interes în creștere pentru românii care doresc să lucreze în domeniul îngrijirii în Germania, mulți dintre ei alegând această țară în detrimentul Italiei.

"Sunt interesați românii să lucreze în Germania. În afară de cei din România, sunt multe persoane care vin din Italia să lucreze aici", mai spune Vlad Ruja. 

Citește mai departe: Ce trebuie să știi despre munca în Germania: drepturi și obligații, salarii și abuzuri

 

În fiecare an, tot mai mulți români aleg să Germania ca țară adoptivă, fiind atrași de standardul ridicat de viață și de salariile competitive. Chiar dacă pleacă din România sau din altă țară UE, întotdeauna sunt probleme care au nevoie de un răspuns.

Citește AICI mai multe detalii despre condițiile de lucru din această țară, drepturile și obligațiile muncitorilor, salarizare, dar și despre ce poți face atunci când te simți nedreptățit. 

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

 

Rețeaua EURES: Peste 200 de locuri de muncă pentru români în străinătate. Cele mai multe sunt în Belgia, Norvegia și Germania

 

Aproape 44.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, iar alte 238 de posturi sunt disponibile în Spaţiul Economic European (SEE), prin reţeaua Eures, arată datele centralizate miercuri de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). 

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (3.419); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.728); lucrător comercial (2.181); manipulant mărfuri (1.625); agent de securitate (1.445); montator subansamble (1.301); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.244); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.178); confecţioner-asamblor articole din textile (846); muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (745).

Din cele 43.931 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.530 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; inginer în diferite domenii de activitate; specialist resurse umane; profesor învăţământ gimnazial etc.), 9.388 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; montator subansamble; agent de vânzări; operator introducere, validare şi prelucrare date etc).

De asemenea, alte 10.668 de locuri de muncă vacante sunt pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii; conducător auto transport rutier de mărfuri etc.), restul de 21.345 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; montator subansamble etc).

Rețeaua EURES: Peste 200 de locuri de muncă pentru români în străinătate

 

În acelaşi timp, angajatorii europeni pun la dispoziţie, prin intermediul reţelei Eures România, 238 locuri de muncă vacante, în Belgia (96 locuri de muncă pentru ospătar; muncitor necalificat în agricultură); Norvegia (57 locuri de muncă pentru electrician; instalator; stilist autovehicule; farmacist; muncitor în producţie; ajutor constructor; tâmplar; frizer tradiţional; instalator sanitar; sticlar/ şlefuitor sticlă; sticlar/ artiza sticlă); Germania (30 locuri de muncă pentru şofer camion; curier colete şi scrisori; încărcător/ sortator corespondenţă; educator/ educatoare); Polonia (27 locuri de muncă pentru: muncitor depozit - operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC); Finlanda (13 locuri de muncă pentru operatori CNC; muncitor în industria prefabricatelor din beton); Olanda (10 locuri de muncă pentru: stivuitorist; culegător pere; legumicultor); Danemarca (5 locuri de muncă pentru: izolator; montator schele; montator ţevi; alpinist utilitar; vopsitor industrial).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în Spaţiul Economic European pot consulta ofertele la adresa www.anofm.ro/EURES, iar cei care vor să ocupe un post în Româna se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel