Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asistentele medicale din Marea Britanie suspendă greva. Guvernul a acceptat să negocieze mărirea salariilor
WhatsApp
Asistentele medicale îşi suspendă greva, după ce guvernul a acceptat să negocieze salariile și condițiile de muncă în domeniu.

Asistentele medicale din Marea Britanie au anunţat că îşi suspendă mişcarea grevistă şi, în special, mobilizarea de 48 de ore prevăzută pentru săptămâna viitoare, guvernul fiind de acord sa negocieze cu sindicatele care cer salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune, scrie AFP.

Într-un comunicat dat publicităţii în comun, Royal College of Nursing (RCN, sindicat principal) şi Ministerul britanic al Sănătăţii au făcut cunoscut că "au căzut de acord să intre într-un proces de discuţii intense".

Potrivit textului, aceste negocieri vor viza "salariile, condiţiile şi reformele pentru creşterea productivităţii". Ministrul sănătăţii, Steve Barclay, urmează să se întâlnească miercuri cu responsabili sindicali, se precizează.

Între timp, sindicatul "va suspenda grevele".

Anunţul intervine în contextul în care mobilizarea asistentelor medicale părea să se întărească, cu o grevă programată cu începere de la 1 martie pentru 48 de ore fără întrerupere.

Grevă fără precedent în sistemul sanitar britanic

 

Această mobilizare, fără precedent ca durată, urma să afecteze pentru prima dată şi serviciile de urgenţă, terapie intensivă, oncologie şi alte departamente care nu şi-au întrerupt lucrul până în prezent.

Asistentele medicale reclamă creşterea salariului pentru anul în curs (2022/2023), dar până acum guvernul a fost gata să negocieze doar pentru anul care urmează, considerând drept "inabordabile" revendicările salariaţilor.

La începutul lunii februarie, asistentele medicale şi lucrătorii pe ambulanţe au decis să oprească lucrul simultan, cea mai importantă mobilizare din istoria sistemului sanitar britanic.

Pe lângă asistentele medicale, ambulanţierii, lucrătorii feroviari sau unii funcţionari publici şi-au întrerupt activitatea de mai multe ori în ultimele luni pentru a cere creşteri salariale din cauza inflaţiei record din Regatul Unit. Aceasta era de peste 10% în ianuarie, reaminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel