Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ancheta a Poliției în cazul asistentei umilite de vecini pentru că lucrează cu bolnavi de COVID-19
WhatsApp
Polițiștii au început o anchetă după ce o asistentă medicală de la un spital din Galați a povestit pe Facebook că a fost umilită de vecini deoarece la serviciu intră în contact cu persoane bolnave de COVID-19. Atitudine au luat și autoritățile locale care au anunțat că o susțin pe asistentă. 

Polițiștii spun că între asistenta medicală și vecini au existat mai multe conflicte verbale. Aceștia au reclamat-o la Poliție și au dat-o afară dintr-un magazin, iar femeia a sunat la 112.

"Administratorul unui bloc a sesizat Poliția, a spus că o femeie nu stă în izolare. Polițiștii au mers la fața locului, au aflat că cei de la Direcția de Sănătate Publică nu au dispus măsura izolării. Miercuri, femeia a sunat la Poliție și a spus că a avut un conflict verbal cu proprietarul magazinului, i-a cerut să părăsească magazinul, i s-a spus să facă sesizare, încă nu este înregistrată nici o cerere", a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În acest caz se fac verificări cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, ceea ce constituie contravenție, potrivit aricolului 1 din Legea 12/1990.

Mesajul prefectului judetului Galați

 

Și prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu, a avut o declarație pe această temă.

"Am luat act cu îngrijorare astăzi de mesajul postat de doamna Mihaela Pal, asistent la Spitalul de Boli Infecțioase. Aș vrea să vă spun că noi condamnăm astfel de gesturi ale unor semeni de ai noștri care amenință sau pun în pericol starea cadrelor medicale (...) Este un apel către toți cetățenii să fim alături de cadrele medicale și de toți cei care se află în stradă... În momentul acesta își pun în pericol viața și totodată luptă pentru viața noastră. Viața noastră este în mâinile cadrelor medicale, sunt singurii care ne pot salva", a declarat Gabriel Avramescu, potrivit Mediafax.

O asistentă medicală din orașul Galați a fost hărțuită și umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital care primește bolnavi de COVID-19. Femeia a povestit pe Facebook că a fost dată afară din magazinul blocului și că ușa de la intrarea în apartament i-a fost stropită cu clor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel