Pâinea cu usturoi, cimbru și brânză este un deliciu ce poate fi mâncată și goală! Notează rețeta și prepară chiar astăzi!
- făină de grâu - 500 de grame
- drojdie cu acțiune rapidă - 7 grame
- sare - 1 linguriță
- ulei de măsline - 2 linguri
- miere lichidă - 1 lingură
- usturoi (tocat) - 2 căței
- unt (înmuiat) - 25 de grame
- brânză cheddar (răzuită) - 100 de grame
- o mână de frunze de cimbru.
Cerneți făina într-un castron mare, adăugați drojdia și sarea. Într-un castron separat, combinați mierea, 300 de mililitri de apă caldă și uleiul de măsline. Se amestecă bine și se toarnă treptat acest amestec cu făină, se frământă un aluat omogen.
Punem aluatul într-un bol, acoperim și lăsăm la loc călduț 30 de minute (aluatul trebuie să crească).
Între timp, combinați untul și usturoiul într-un castron mic.
Pune aluatul pe o suprafață tapetă cu făină, se aplatizează ușor și se rulează într-un strat. Ungeți aluatul cu unt și usturoi și presărați cu brânză și cimbru. Acoperiți cu folie alimentară și puneți la loc cald timp de 30 de minute.
Între timp, porniți cuptorul la preîncălzire la 180 de grade.
Introduceți aluatul crescut în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 30 de minute.
Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
Cum să faci unt de casă cu smântână foarte cremos. Rețeta simplă dintr-un singur ingredient
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News