Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Așa faci cele mai bune batoane de lămâie. Un desert incredibil de aromat, gata în câteva minute
WhatsApp
Batoanele de lămâie sunt niște pătrățele cu aromă și parfum de lămâie. O alternativă dulce la clasicele negrese cu ciocolată. Află din rețeta noastră cum să faci cel mai aromat desert. 
Cele mai bune batoane de lămâie. Un desert incredibil de aromat, gata în câteva minute

Batoane cu lămâie sunt o alternativă la clasicele negrese cu ciocolată sau la pătrățelele cu Nutella. Ideale pentru cei cărora le plac deserturile proaspete, cu gust de citrice, acestea pot fi servite acoperite cu zahăr pudră sau glazură.

Se prepară foarte repede: se amestecă toate ingredientele și se coc la cuptor timp de 10-15 minute, până când suprafața este aurie. 

Batoanele de lămâie se topesc în gură și sunt perfecte pentru o gustare cu prietenii, însoțite de o ceașcă bună de ceai. 

Ingrediente (pentru o formă de copt de 40x20 cm)

 

- 160 g unt

- 260 g zahăr

- 4 ouă

- coaja rasă de la două lămâi netratate

- suc de lămâie de la două lămâi

- 200 g făină

- 1 linguriță de praf de copt

- zahăr pudră după gust

Cum prepari cele mai bune batoane de lămâie

 

Scoateți untul din frigider și lăsați-l să se înmoaie la temperatura camerei. Tăiați untul în bucăți mici, puneți-l într-un bol și începeți să îl bateți. În timp ce continuați să bateți, adăugați zahărul.

Radeți coaja de la lămâi și adăugați-o în amestec, apoi adăugați sucul de la lămâi și bateți din nou. Se bate câteva secunde, până când se obține o cremă spumoasă.

Acum adăugați ouăle pe rând, continuând să amestecați. Cerneți făina cu praful de copt și adăugați în amestec, iar apoi frământați aluatul timp de un minut.

Se transferă amestecul într-o formă de copt de 40x20 cm. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 15-20 de minute, până când suprafața devine ușor aurie.

Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească și tăiați în pătrățele. Presărați cu zahăr pudră și serviți!

Poftă bună!

Sfat: Dacă nu aveți o formă de copt de 40x20 cm, puteți folosi o alta, atâta timp cât nu măsoară mai mult de 50x50 cm. Cu o formă mai mare, batoanele de lămâie vor rămâne foarte subțiri și nu vor mai fi la fel de delicioase.

Dacă se respectă rețeta, batoanele de lămâie ies atât de fragede, încât se topesc în gură. Pe deasupra, mai sunt și foarte ușor de făcut, rețeta perfectă pentru zilele în care nu ai prea mult timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel