Ingredientele necesare pentru cinci porții:
200 de miligrame bulion de legume;
100 de grame de quinoa, crudă;
jumătate de kilogram de pesmet;
cinci dovlecei tăiați cubulețe;
cinci ardei roșii;
trei morcovi tăiați cubulețe;
o ceapa tocată mărunt;
nucșoară după gust;
un strop de ulei de măsline extravirgin;
sare și piper după gust,
crenguțe de rozmarin pentru decor.
Primul lucru este să luați o tigaie antiaderentă și sotați ceapa, morcovul și dovleacul, timp de 10 minute. Între timp, într-o cratiță se pune la fier bulionul de legume. Se spală quinoa și se pune la fiert în bulionul de legume, în care ați adăugat și un strop de ulei.
Încercați și: Ardei umpluți de post - Rețeta simplă în 4 pași pe care o poate face oricine
După ce quinoa a fiert, se adaugă la legumele sotate și se condimentează cu sare, piper și nucșoară. La sfârșit adăugăm pesmetul. În acest moment ardeii se spala, se usucă pe hârtie de bucătărie, se curăță de cotor și semințe și se umplu cu compoziția pe care am pregătit-o, apoi se așează pe o tavă de copt.
În acest moment nu mai rămâne decât să punem ardeii noștri în cuptorul preîncălzit pentru trei sferturi de oră, la 180 de grade. Când sunt gata, ardeii pot fi decorați cu rozmarin și serviși cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!
Ar putea să vă placă și: Frittata. Rețeta omletei italiene, ideală micul dejun. Ingredientul secret care o face delicioasă
Timp de preparare - aproximativ 20 de minute, timp de gătire - puțin sub o oră, timp total - 1 oră și un sfert, porții - pentru 5 persoane, calorii -320 de persoană.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News