Ardei umpluți de post este o rețetă foarte simplu de făcut. Acest fel de mâncare este extrem de popular, iar aroma este cu adevărat deosebită.
Vezi și: Cartofii diavolului umpluți, un preparat diabolic de bun. Rețeta pas cu pas
- 7 - 8 bucăți ardei gras
- 500 grame ciuperci
- 100 grame orez
- 1 ceapă mare
- 2 căţei usturoi
- 1 morcov mare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legătură pătrunjel
- 100 ml roşii pasate
- sare
- piper
Pasul1.
Se taie "capacul" fiecărui ardei şi se curăță de semințe cu ajutorul unei linguriţe.
Pasul 2.
Se ia o tigaie potrivită și se pune la încins uleiul, se căleşte ceapa tăiată cât mai mărunt, împreună cu usturoiul mărunţit. Când ceapa devine translucidă, se adaugă ciupercile tăiate cubuleţe şi se amestecă continuu, până când ciupercile îşi schimbă culoarea integral. Se adaugă 2-3 linguri din piureul de roşii, iar apoi restul ingredientelor: orezul spălat bine, morcovul dat pe răzătoarea mică, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul.
Pasul 3.
Se ia compoziția obținută și se umplu ardeii, iar apoi se aşază într-o tavă termorezistentă. Pe lângă ardei, se toarnă apa combinată cu restul de sos de roşii, până la jumătatea înălţimii lor.
Pasul 4
Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 70-80 de minute, la 160 de grade, sau până când ardeii sunt rumeniţi. Ardei umpluți de post se servesc alături de mămăliguţă şi puţin mărar presărat deasupra.
Dacă ți-a plăcut această rețetă de ardei umpluți de post cu ciuperci, cu siguranță îți va plăcea și cea de Spaghete carbonara de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News