Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ardei umpluți cu orez în stil italian - rețeta tradițională. I se mai spune și "mâncarea zeilor"
WhatsApp
Ardeii umpluți cu orez, brânză, roșii cherry și pătrunjel sunt un fel de mâncare colorată și extrem de gustoasă, fiind un preparat clasic de vară. Descoperă o rețeta tradițională italiană.
Ardei umpluți cu orez în stil italian - rețeta tradițională. I se mai spune și mâncarea zeilor

Rețeta de ardei umpluți cu orez în stil italian este destul de ușor de făcut, combinația de ingrediente fiind perfect echilibrată. Un preparat clasic de vară.

Pulpa fermă și gustoasă a ardeilor devine un "vas" perfect pentru orezul acoperit cu brânză, roșii cherry și mult pătrunjel. În timpul gătirii lente în cuptor, aromele se combină pentru a crea un triumf al bucătăriei mediteraneene.

Ca în cazul tuturor rețetelor tradiționale, există multe variante. Rețeta actuală este inspirată din varianta italiană de ardei umpluți cu orez, care pune în evidență aroma dulce și de vară a ardeilor și prospețimea roșiilor cherry. Se face mai ales în zona Puglia, iar localnicii îi spun adesea "preparatul zeilor", pentru că arată foarte bine și are un gust divin.

Neavând carne printre ingrediente, este potrivit și pentru cei care urmează o dietă vegetariană. De asemenea, nu conțin gluten, ceea ce o face mâncarea perfectă pentru celiaci.

Simplu de preparat, ardeii umpluți cu orez în stil italian sunt o idee versatilă pentru multe ocazii: o cină informală cu prietenii și familia, un prânz gata preparat la întoarcerea de la plajă sau pentru a îmbogăți un aperitiv sau un bufet.

De asemenea, îi puteți pregăti în avans și îi puteți reîncălzi fix înainte de a-i servi. Iată cum se prepară:

Ingrediente 

 

- 4 ardei roșii mijlocii

- 500 g roșii cherry

- 300 g orez

- 70 g de parmezan reggiano sau grana

- 2 gălbenușuri

- 1 legătură de pătrunjel

- 4 căței de usturoi

- ulei de măsline extravirgin

- sare și piper după gust

Vezi și: Mini pizza cu orice ai prin frigider. Copiii le vor devora pe loc, sunt foarte delicioase

Mod de preparare

 

Pentru a pregăti cei mai buni ardei umpluți cu orez în stil italian, începem prin a îndepărta "capacele" ardeilor și să le punem deoparte.  Curățați ardeii pe interior de semințe și pulpă, spălați și lăsați să se usuce cu capul în jos pe un prosop curat de bucătărie. 

Se fierbe orezul în apă cu sare, se scurge când este al dente, apoi se condimentează cu 4 linguri de ulei de măsline și se lasă să se răcească.

În orezul fiert și răcit adăugăm jumătate din roșiile tăiate cubulețe, jumătate din pătrunjelul tocat, gălbenușurile de ou și 50 g de brânză pecorino rasă sau de parmezan. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine pentru a se combina toate ingredientele.

Se unge o tavă de copt suficient de mare pentru a încăpea ardeii, se așază ușor depărtați, se ung cu ulei și se condimentează cu sare.

Cu ajutorul unei linguri, se umplu ardeii cu orezul condimentat.

Se presară roșiile tăiate cubulețe, restul de pătrunjel și parmezan și cățeii de usturoi, curățați și feliați, și se adaugă capacele ardeilor. Pentru a termina preparatul, se condimentează cu sare și piper și se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu.

Coacem în cuptorul static preîncălzit la 180° timp de 60 de minute, descoperim și mai coacem încă 10 minute la 200° pentru a se rumeni.

Atunci când sunt gata, ardeii noștri sunt gata pentru a fi serviți calzi sau reci.

Poftă bună!

Sfaturi și variații


Această variantă de ardei umpluți cu orez în stil italian pot fi păstrați în frigider timp de până la două zile într-un recipient închis etanș.

Pentru această rețetă vă recomandăm să alegeți ardei de mărime medie, cu pulpa fermă. De asemenea, puteți folosi ardei de diferite culori, ținând cont că cei roșii au o aromă mai puternică.

Nu se recomandă înghețarea preparatului.

Variantele pentru această rețetă sunt infinite: putem adăuga ton sau chiar cârnați tocați. Sau puteți aromatiza suplimentar orezul cu condimente (de exemplu, șofran).

Ardeii pot fi, de asemenea, gătiți în tigaie. 

Putem face ca umplutura să fie mai consistentă adăugând niște brânză scamorza, fontina sau provolone înainte de a pune vasul la cuptor.

 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel