Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ardei umpluţi cu cous-cous, deliciul verii de care te vei îndrăgosti!
WhatsApp
Ardei umpluţi cu cous-cous, un deliciu de vară diferit de reţeta cu orez, dar foarte hrănitoare şi gustoasă, dar şi foarte uşor de făcut. Află reţeta şi surprinde-i pe cei apropiaţi cu ceva bun!
Ardei umpluţi cu cous-cous, deliciul verii de care te vei îndrăgosti! (sursa foto: Flickr)

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătit: 55 minute
Porții: 4
Dificultate: medie

 

Ingrediente

 

2 morcovi medii, tăiați cuburi
2 tulpini de țelină, tăiate cuburi
1 șalotă mare, tăiată (sau ceapă dacă preferaţi)
1 1/2 linguri ulei de măsline
1/2 kg de carne tocată de vită
2 linguri plus 4 lingurițe mici de pastă de roșii
1/3 cană pătrunjel proaspăt tocat, mărar sau o combinație din cele două ierburi
1/3 cană stafide aurii
2 linguri de oțet de vin roșu
Sare kosher
4 ardei grași roșii, galbeni, portocalii sau verzi sau un amestec de culori, tăiaţi în jumătate pe lungime și curăţaţi de seminţe
1/2 cană de cous cous (cuşcuş) de grâu integral
3/4 cană brânză asiago rasă

 

Mod de preparare

 

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Puneți morcovii, țelina și cuburile de şalotă (ceapă) într-un robot de bucătărie până când sunt tocate grosier.

Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă, la flacără uşor peste medie. Adăugați legumele tocate și gătiți timp de 8 până la 10 minute, amestecând frecvent, până când devin aurii și moi. (Adăugați un strop de apă dacă amestecul începe să se lipească.)

Adăugați carnea de vită tocată și 4 lingurițe din pasta de roșii și gătiți, amestecând cu o lingură de lemn până se rumeneşte, aproximativ 4 minute. Adăugați 1/2 cană de apă, pătrunjelul, stafidele, 1 lingură de oțet și 3/4 linguriță de sare. Aduceți la foc mic și gătiți până când cea mai mare parte a apei este absorbită și amestecul scade, apoi mai lăsaţi aproximativ 1 minut. Lăsați să se răcească ușor.

Între timp, ungeţi jumătățile de ardei cu 1/2 lingură de ulei şi puneţi-le într-un vas pentru microunde. Acoperiți cu folie de plastic și puneţi în cuptorul cu microunde până când ardeii sunt moi, între 10 până la 12 minute. Luaţi cu atenție folia și scurgeţi orice lichid care s-a acumulat de la ardei.

Se amestecă cous-cous-ul cu carnea de vită.

Amestecaţi apoi cele 2 linguri de pastă de roșii, 1 lingură de oțet și 3/4 cană de apă şi se pune amestecul într-un vas de copt mare.

Transferați cu grijă ardeii în vasul de copt cu partea tăiată în sus și umpleți fiecare ardei cu amestecul de cuscus. Se presară cu brânză. Acoperiți cu folie și coaceți până când ardeii se înmoaie și umplutura este fierbinte, 20 până la 25 de minute. Se servesc calzi sau la temperatura camerei stropişi cu sosul din tavă. 

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel