Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ArcelorMittal a vândut combinatul de la Galați. Ultimă oră
WhatsApp
ArcelorMittal a anunțat astăzi că a ajuns la o înțelegere cu grupul anglo-indian Liberty House pentru achiziția combinatului de la Galați.

Oferta celor de la Liberty House, companie patronată de Sanjeev Gupta, vizează preluarea facilităților ArcelorMittal din Cehia, România, Skopje (Macedonia) și Piombino (Italia).

Pentru combinatul de la Galaţi mai depuse o ofertă grupul ucrainean Metinvest, condus de miliardarul Rinat Ahmetov.

Data de 7 octombrie era termenul-limită până la care grupul ArcelorMittal trebuia să-şi vândă şase unităţi din Europa, pentru a putea prelua uriaşul combinat llva din Taranto.

Specialiştii aşteptau ca numele noilor proprietari să fie anunţate în zilele de 8 şi 9 octombrie, în timpul reuniunii Consiliului European din Luxemburg, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

ArcelorMittal solicitase Comisiei Europene o amânare a deciziei până la 1 noiembrie, iar răspunsul autorităților continentale antitrust a fost pozitiv.

După înțelegerea dintre ArcelorMittal și Liberty House, sunt încă în curs de desfășurare negocieri cu părțile privind vânzarea celorlalte active - ArcelorMittal Dudelange în Luxemburg și mai multe linii de finisare din Liege, Belgia - incluse în pachetul de vânzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel