Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Arafat: Imunitatea după vaccinare e de cel puțin 6-8 luni. Românii vaccinați merg în concedii fără să stea în carantină
WhatsApp
Raed Arafat a declarat că imunitatea după vaccinare anti-COVID durează "până la cel puțin 6-8 luni", acest lucru fiind demonstrat deja în urma monitorizării persoanelor vaccinate. 
gov.ro

Secretarul de stat în cadrul MAI a vorbit, luni seară, la Digi24, despre campania de vaccinare, precizând și cât durează imunitatea după efectuarea vaccinului.

"Deci, la acest moment, chiar vreo 6-8 luni. Deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – 'Atenție, a scăzut!'. Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă”, a explicat Raed Arafat la Digi24.

"În acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poate să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni”, a mai spus Raed Arafat.

Românii care se vaccinează au șanse să meargă în concedii fără să stea în carantină

 

Totodată, Secretarul de stat în MAI a mai spus că cei care se vaccinează împotriva COVID-19 au şansa ca la vară să meargă în concedii, în străinătate, fără a fi obligaţi să stea în carantină.

"În momentul în care te-ai vaccinat, ai a doua doză şi mai ai zece zile care au trecut, şansa de transmitere scade şi era normal să nu mai ai carantina 10 zile, dacă te-ai vaccinat. Nu este vorba de pașaportul de vaccinare care limitează călătoriile sau aşa ceva, ci este vorba de o măsură normală de sănătate publică. Cei care s-au vaccinat nu mai stau în carantină, dacă au făcut şi doza de rapel şi au trecut şi minim 10 zile", a declarat Raed Arafat, referindu-se la faptul că CNSU a decis că cei care au făcut ambele doze de vaccin nu mai stau în carantină la intrarea în România.

Românii vaccinați nu mai stau în CARANTINĂ la intrarea în țară

 

Persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (doza de rapel) sunt exceptate de la carantină la intrarea în România, dacă au trecut cel puțin 10 zile de la vaccinare.

Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Decizia aparține autorităților, care au stabilit acest lucru prin Hotărârea CNSU numărul 4 din 2021, emisă luni, 18 ianuarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel