Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aplică sare de bucătărie pe păr, apoi spală-l bine cu șampon. Trucuri simple care te scapă rapid de mătreață
WhatsApp
Apariția mătreții ne poate da mari bătăi de cap. De cele mai multe ori, cauza principală a apariției mătreții este folosirea unor produse cosmetice nepotrivite tipului  de păr, dar și psoriazisul, pielea uscată sau chiar spălarea excesivă a părului. Uneori, până și apa de la robinet ce este bogată în minerale, precum fier, magneziu sau calciu poate provoca uscarea pielii de la nivelul capului și astfel se ajunge la apariția mătreții.
De ce să pui un pahar cu sare și oțet pe podea: rezultate în doar 24 de ore

Dacă vrei să scapi rapid de mătreață trebuie să știi că uleiurile esențiale au numeroase proprietăți pentru sănătatea firului de păr și a scalpului. Pielea uscată, un scalp seboreic, inflamațiile sau ciupercile sunt probleme ce pot fi combătute cu ajutorul uleiurilor esențiale. Nu provoacă iritații și mai ales te scapă de mătreață rapid. Poți folosi ulei de lemongrass, eucalipt, mentă, scorțișoară sau lavandă, fiind remedii care îți vor arăta cum să scapi de mătreață.

 

Incearca si: Amestecă o mână de făină de grâu cu un albuș de ou și aplică pe față. Tenul tău se va albi după câteva utilizări

Sarea de bucătărie  - În ajutor ne vine un remediu de-al bunicii. Mai exact, este vorba despre sarea obișnuită de bucătărie, care se aplică înainte de a șampona bine părul. Sare are o proprietate importantă, fiind abrazivă și de aceea vei reuși să scapi de pielea grasă, seboreică.

Bicarbonatul de sodiu -  Bicarbonatul de sodiu este considerat un ingredient minune, oferind echilibru la nivelul PH-ului scalpului. Scapă de mătreață cu bicarbonat, aplicând o mască de păr din 2 linguri de bicarbonat și apă de trandafiri sau suc de lămâie!

 

Citeste si: Ai buzele crăpate în timpul iernii? Un plic de ceai verde te scapă de această problemă. Trebuie doar să-l înmoi în puțină apă caldă

Oțetul - Chiar dacă folosești un șampon pentru mătreață s-ar putea să constați că te confrunți în continuare cu aceeași problemă, așa că ar fi bine să apelezi și la alte trucuri. Amestecă câteva linguri de oțet de mere într-o ceașcă de apă fierbinte și mai apoi toarnă conținutul la nivelul scalpului. Lasă să acționeze câteva minute, după care clătește cu multă apă.

Sucul de lămâie - Zeama stoarsă de la o lămâie se va adăuga într-o ceașcă cu puțină apă fierbinte și mai apoi soluția se va aplica la rădăcina firului de păr, lăsând să acționeze circa 20-25 de minute. Masează bine scalpul și mai apoi clătește cu multă apă.

 

Vezi si: Crema minune, făcută în casă, care te întinerește cu 10 ani. Aplic-o acum pe ten, iar de Crăciun vei străluci de frumusețe și tinerețe

Uleiul de măsline - Pielea uscată prezintă risc major de descuamare și de aici apare mătreața. Ar fi bine să folosești uleiul de măsline drept mască pentru păr. Pe un disc demachiant aplică ulei de măsline și apoi masează părul la rădăcină. Lasă să acționeze câteva ore și mai apoi spală-te cu un șampon de bună calitate, după care clătește cu multă apă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel