Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Va apărea o nouă pastilă pentru slăbit
WhatsApp
Sursă foto - Freepik

Novo Nordisk a anunțat că, în studiul timpuriu, noua sa pastilă anti-obezitate, care vizează hormonul amilin, a înregistrat o scădere substanțială în greutate a subiecților.

În studiu de fază 1, o doză zilnică de 50 mg de amicretina, care activează receptorii pentru hormonii amilină și GLP-1, a provocat o scădere în greutate de 10,4% la aproximativ trei luni după începerea tratamentului, în timp ce participanții care au luat două pastile pe zi au avut o scădere în greutate de 13,1%. Cei care au luat placebo în timpul studiului au înregistrat o scădere în greutate de 1,1%. Rezultatele au fost prezentate la reuniunea anuală a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, precizează latercera.com.

Liderul mondial în producția de insulină și medicamente pentru tratarea diabetului a menționat că noua sa pastilă de dietă experimentală, amicretina, este sigură și tolerabilă pentru pacienții în studiu de fază incipientă, cu efecte secundare ușoare până la moderate.

În studiu, efectele secundare au fost legate de disconfort gastro-intestinal, inclusiv greață și vărsături, similare cu cele observate în studiile altor medicamente din aceeași clasă GLP-1, a precizat Novo Nordisk. Amicretina vizează același hormon intestinal pe care îl imită și medicamentul Wegovy, cunoscut sub numele de GLP-1, dar și un hormon pancreatic numit amilină, care afectează foamea.

Comparativ, în studiile Wegovy, pierderea în greutate este de aproximativ 6% după 12 săptămâni și 15% după 68 de săptămâni.

În plus față de medicamentele de slăbit aflate pe piață, amicretina funcționează similar cu semaglutida, dar are si al doilea hormon, amilina, care dă senzația de sațietate, motiv pentru care ar putea fi mai eficient.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel