Prepararea acestei băuturi naturale răcoritoare este foarte ușoară, în același timp și o încântare. Când o vei încerca, cu siguranță o să-ți placă foarte mult, mai ales copiilor. La StiriDiaspora.ro îți oferim toate secretele ca să știi să faci apa de horchata originală și ușoară.
- 250 de grame de orez
- 2 litri de apă
- 3 batoane de scorțișoară
- 400 de grame de lapte condensat.
Punem orezul într-o strecurătoare și clătim sub robinet până când apa nu iese albă pentru a scoate o parte din amidonul din orez.
Fierbeți un litru de apă și înmuiați orezul în acea apă. Se lasă să se odihnească o oră.
De asemenea, fierbeți 300 de mililitri de apă și înmuiați cele trei batoane de scorțișoară. Lăsați batoanele de scorțișoară să se infuzeze în același timp când puneți orezul la înmuiat.
După timpul de odihnă scoatem scorțișoara din apă și o amestecăm cu orezul. Mai adăugați 700 mililitri de apă (doi litri în total) și laptele condensat. Se amestecă bine cu telul de mână.
Sfat: Puteți adăuga și o linguriță de extract de vanilie.
Cu ajutorul unui mixer electric, amestecați bine, în special boabele de orez.
Se strecoară tot preparatul de apă naturală de horchata pentru a îndepărta resturile de boabe de orez.
Și, în sfârșit, acum puteți să îmbuteliați apa rapidă cu horchata de orez într-o sticlă cu capac.
Păstrați apa de horchata la frigider pentru a se răci bine până la momentul servirii. O poți servi de la frigider direct sau însoțită de niște gheață.
Apa de horchata poate fi preparată cu multe alte ingrediente pentru a-ți găsi rețeta preferată. Una dintre cele mai populare este să faci apă de horchata cu fulgi de ovăz, cu care te poți bucura de toate beneficiile fulgilor de ovăz într-o băutură rapidă de făcut. Va trebui doar să înmuiați fulgii de ovăz și să-i amestecați cu scorțișoară și zahăr.
Alte variante ale acestei băuturi mexicane sunt apa de horchata de căpșuni și apa de horchata de cocos, pentru care nu facem altceva decât să adăugam la preparat o cană de căpșuni sau o cană de cremă de cocos.
Iar dacă aveți intoleranță la lactoză, o puteți prepara pe această apa de horchata fără lapte, înlocuind cu o jumătate de cană de migdale pentru a-i conferi consistența cremoasă tipică băuturii.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News