Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anul Nou 2024, ultimul mesaj al lui Klaus Iohannis în calitate de președinte al României: Urări și un îndemn pentru toți românii / VIDEO
WhatsApp
În discursul său de Anul Nou, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că anul 2023 a fost marcat de provocări profunde și incertitudini pentru români, cu un război în desfășurare la granițele țării. Cu toate acestea, a asigurat că România a rămas o țară sigură și stabilă, beneficiind de garanții semnificative de securitate ca membru NATO.

În ultimul mesaj de Anul Nou transmis în calitate de președinte al României, Iohannis a evidențiat importanța securității naționale, subliniind rolul crucial al apartenenței la NATO în asigurarea protecției împotriva amenințărilor externe. A menționat, de asemenea, că guvernarea stabilă a țării a continuat să modernizeze sistemele publice majore, inclusiv cele din domeniul educației, sănătății, infrastructurii și administrației.

'Dragi români, pe măsură ce ne apropiem de începutul unui nou an reflectăm la ce a însemnat 2023 pentru fiecare dintre noi, dar şi pentru parcursul nostru colectiv. Am traversat împreună vremuri de adâncă încercare şi profunde incertitudini. Cu un război încă în desfăşurare la graniţele noastre, România a rămas o ţară sigură.

Suntem membri ai NATO, avem cele mai mari garanţii de securitate din istorie şi astfel fiecare dintre noi este apărat în faţa oricărei posibile ameninţări. Am reuşit să menţinem o guvernare stabilă care a continuat să modernizeze marile sisteme publice, de la educaţie, la sănătate, la infrastructură şi administraţie', a spus Iohannis în mesajul de anul nou.

Klaus Iohannis: Dragi români, vă urez tuturor un An Nou cu sănătate, plin de bucurii și împliniri! La mulți ani!

 

În contextul economic, Iohannis a subliniat că România deține o economie robustă, iar independența energetică a fost consolidată, inclusiv prin adoptarea tehnologiilor verzi prietenoase cu mediul.

Președintele a încurajat optimismul și încrederea privind viitorul, menționând că anul 2024, marcat de alegeri importante, va aduce opțiuni semnificative care vor influența viitorul țării. În acest sens, a subliniat importanța exercitării dreptului de vot pentru a contribui la transformarea României într-o țară dorită.

Discursul s-a încheiat cu urările de Anul Nou, exprimând speranța că, în spiritul unității și solidarității, românii vor depăși orice obstacol și vor avea un an nou sănătos, plin de bucurii și împliniri.

'Finalul de an este şi o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism şi încredere. Avem un uriaş potenţial de dezvoltare, iar anul electoral 2024 ne va pune în faţa unor opţiuni care vor marca destinul ţării noastre.

De aceea, pentru a reuşi să transformăm România în ţara pe care ne-o dorim, este vital să ne exercităm dreptul de vot la toate rundele de alegeri care vor urma. Să întâmpinăm aşadar anul 2024 cu speranţă şi cu convingerea că împreună putem depăşi orice obstacol. În acest spirit al unităţii şi al solidarităţii, vă urez tuturor un an nou cu sănătate, plin de bucurii şi împliniri! La mulţi ani!', a spus președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel