Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ANRE a anunțat amenzile pentru furnizorii de electricitate care nu au emis facturile la timp 
WhatsApp
Furnizorii de energie electrică au fost amendaţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) cu 380.000 de lei, pentru emiterea cu întârziere a facturilor.
Italia. Prețurile facturilor la gaze vor scădea din noiembrie. Ce se va schimba și de ce

"Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 - 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenite cu clienţii finali. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei", informează miercuri ANRE, într-un comunicat de presă.

Cea mai mare amendă a fost aplicată societăţii Electrica Furnizare - 120.000 de lei, urmată de Hidroelectrica - 70.000 de lei, CEZ Vânzare - 60.000 de lei, E.ON Energie România - 50.000 de lei, Enel Energie - 50.000 de lei şi Enel Energie Muntenia - 30.000 de lei.

"Vom continua să monitorizăm respectarea prevederilor legale în vigoare pentru a remedia acele încălcări care afectează consumatorii de energie electrică şi gaze naturale", a avertizat ANRE.

Autoritățile: "Nu vom rămâne fără energie"

 

Şi anul trecut existau voci care spuneau că vom rămâne fără gaze în timpul iernii, dar nu s-a întâmplat aşa, a afirmat, miercuri, George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

"Şi anii trecuţi ne spuneau unele voci, unii comunicatori şi experţi că vom rămâne fără energie, fără gaze, că sistemul va colapsa şi anunţau tot felul de situaţii nefavorabile şi am văzut că pe 31 martie am închis comandamentul de iarnă fără probleme.
Nu vreau să pară că suntem lipsiţi de preocupare pentru situaţiile dificile care pot apărea, ci, din contră, ne pregătim pentru cele mai pesimiste scenarii", a precizat Niculescu, în cadrul Forumului Gazelor Naturale, organizat de Financial Intelligence.

El a argumentat că gradul de umplere a depozitelor, prognozele meteo şi alţi indicatori ne conduc spre ideea că nici iarna aceasta nu vom avea probleme în siguranţa aprovizionării.

"Am depăşit 3 miliarde de metri cubi de gaze în depozite, monitorizăm zilnic fluxurile de import, zilnic primim informări cu privire la situaţia de funcţionare, pentru că orice situaţie neprevăzută care evident că poate apărea să nu ne ia prin surprindere", a adăugat secretarul de stat.

Anterior, în aceeaşi conferinţă, Dumitru Chisăliţă a spus că volumul mare de gaze pe care îl are România în depozite nu este suficient pentru a acoperi cu totul importurile necesare în vârfurile de consum din iarnă.

"Trebuie să fim atenţi şi să ne debarasăm un pic de mitul înmagazinării gazelor naturale. În ultima vreme, depozitele de gaze ni se prezintă ca fiind soluţia miraculoasă care poate să înlocuiască gazele din import. Din păcate, nu există această posibilitate, nici la nivelul României, nici al Uniunii Europene", a precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel